DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

„Talán soha többet nem lesz olyan, mint Fernando”

Kollégái csodálattal beszélnek a kétszeres F1-es világbajnok elhivatottságáról: Lando Norris szerint valószínűleg példa nélküli marad a spanyol karrierje.

Néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy az Aston Martin több évre meghosszabbította Fernando Alonso szerződését, így a már most is 42 éves spanyol 2026 végéig egészen biztosan a Formula-1-es mezőny tagja marad.

Mint azt az alábbi videóban is összefoglaltuk, az F1 elmúlt évtizedeiben szinte példa nélküli, hogy egy versenyző ilyen idősen rajthoz álljon a száguldó cirkuszban. Alonso kollégái közül a McLarent erősítő Lando Norris szerint például elképzelhető, hogy soha többet nem is láthatunk hasonlót, vagy ha mégis, akkor is csak rendkívül ritkán:

„Óvatos leszek azzal, amit mondok. Szerintem ez sok eltökéltséget kíván – úgy vélem, senki sem gondolja, hogy Fernando hiányt szenvedne ebben. Ezt mutatja mindennel, amit csinál az életében, legyen szó arról, amit a pályán vagy azon kívül, esetleg más sportokban tesz” – idézi Norrist a Motorsport.com szakoldal.

„Szóval ez attól függ, mit akarsz csinálni. Mindenki más. Ritkán látni olyat, hogy valaki ilyen hosszan elkötelezi magát bármely sportágban. Valószínűleg ő az egyik legidősebb, aki a csúcson versenyez bármely sportágban a világon, és szerintem ezt olyan szinten űzni, ahogy ő teszi, olyat talán soha többet nem látunk a Formula-1-ben. Ha mégis, akkor is rendkívül ritka lesz. Nagyon tisztelem mindezt.”

f1-alonso-aston-kina



„Ötletem sincs, mit fogok csinálni 20 év múlva, hogy még mindig erős leszek-e. De imádom azt, ahol most vagyok, és ha ezt folytatom, akkor igen, meglátjuk” – tette hozzá saját jövője kapcsán a brit.

Norris mellett a sanghaji sajtóeseményen jelen volt még Charles Leclerc és Esteban Ocon is. A Ferrari monacóija saját pályafutása kapcsán elmondta, hogy amíg motiváltnak érzi magát, mindenképp versenyezni fog, és szeretne más dolgokat is kipróbálni, mint például a Le Mans-i 24 órás.

Ocon pedig, aki két évig Alonso csapattársa is volt az Alpine-nál, álomkarriernek nevezte a spanyolét, hozzátéve: „Nem tudom, hogy én az ő korában versenyezni fogok-e még, de tény, hogy az eltökéltsége példa mindannyiunk számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: