DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen: Élveztem a száraz pályát

Nagyon örült a tegnapi eső után a száraz körülményeknek Max Verstappen, aki simán szerezte meg a Kínai Nagydíj pole-pozícióját, és így az élről indulhat holnap a sanghaji versenyen.

A csalódást keltő tegnapi teljesítménye után a sprintidőmérőn, Max Verstappen hozta a tőle megszokott eredményeket a Kínai Nagydíj szombati napján. Először a magyar idő szerint hajnali sprintfutam győzelmét húzta be nagyon simán, majd a hagyományos kvalifikáción is első helyen végzett, bő három tizedmásodperccel megelőzve az őt követő csapattársát, Sergio Perezt. Ezzel az eredménnyel a Red Bull versenyzője idén ötből öt pole-pozíciónál tart (a sprintpole-t nem számítva), illetve egyben megszerezte csapata századik rajtelsőségét.



„A sprintfutam adott nekünk pár ötletet az autót illetően, ami így az időmérőn még jobban működött. Nagyon örülök a kvalifikációmnak, nagyon jó érzés volt az autót vezetni, a Q3-ban is tisztességes kört sikerült összeraknom. Élveztem, hogy végre száraz pályán vezethettem, nagyon jók voltak a körülmények” – mondta Verstappen.

„A futam után nehéz visszaszokni az alacsony üzemanyagos, új gumis állapotra, amikor folyamatosan oda kell rakni a köröket, folyamatosan időt kell találni. Tegnap ugyebár esett, ezért voltak extra szett abroncsaink, így többet lehetett gyakorolni is, ezért sikerült körről körre fejlődnöm. A pálya nem javult hatalmas mértékben, de nincs ezzel baj” – zárta értékelését a holland pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: