DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Csak két körig tartott Verstappen műszaki problémája

Lemerült akkumulátorral ijesztett csapatára Max Verstappen a kínai F1-es sprinten, végül mégis 13 másodperces előnnyel nyert. A csapattárs lesipuskásként harmadik lett.

A negyedik rajtkockából kezdte a Kínai Nagydíj szombati sprintjét a háromszoros világbajnok, és a verseny elején csak Lando Norris hibájának köszönhetően nyert pozíciót. A 19 körös táv harmadánál azonban meglódult, előbb Fernando Alonsótól vette át a második helyet, majd két körrel később Lewis Hamiltont is megelőzte a vezető pozícióért. Ez a táv felénél, a 9. körben történt – mindössze tíz kör alatt építette fel a 13 másodperces előnyt.

„Egészen hektikus volt az első pár kör, eléggé nyomták előttem, Carlos pedig új gumin volt mögöttem, ezért eleinte nehéz dolgom volt” – beszélt a futam kezdetéről a leintés után parc fermében adott rövid nyilatkozatban. „De aztán erősebbek lettünk és már komfortosabbnak éreztem az autó egyensúlyát, tudtam vigyázni a gumikra, aminek nagyon örülök.”

Pedig a verseny elején még műszaki probléma miatt riasztotta csapatát, úgy érezte, lemerült az akkumulátor. A Red Bull arra kérte, állítsa be a 8-as módot, ezt követően pedig nem hallottunk újra a problémáról, okkal.„Csak az első két körben állt fenn a probléma, onnantól minden rendben volt” – ismerte el, hogy a sprint többségét nem érintette műszaki gond. Kitért a nap folytatására, a három órán belül kezdődő időmérőre is, ahol erősebb rajtpozíciót fogna a negyediknél:

„Fontos lesz az időmérő, hogy jó rajtpozícióból kezdjünk, az sokat segít az első pár körben holnap. Vasárnap lesznek még ismeretlenek, a szél napról napra változik, így nehezebb vezetni” – mondta Verstappen.

Perez nevető harmadikként szerezte meg a harmadik helyet

A csapattársnak nem volt ilyen meggyőző versenye, ötödik helyen haladt a sprint többségében. A hajrára Fernando Alonso mögött négyes csoport torlódott fel: az Aston Martint Carlos Sainz próbálta megelőzni, a két spanyol össze is ért, lesipuskásként Perez csapott le a megcsillanó harmadik helyre.

„Nagyon nehéz volt átlépni az egymással küzdő Carlost és Fernandót, ráadásul a gumikopás is magas volt mindannyiunknál, mivel egymást követtük. Nekem még Charles ellen is védekeznem kellett, de Fernando és Carlos túl közel kerül egymáshoz, megláttam a lehetőséget és lecsaptam rá. Végül még Lewishoz is egészen közel végeztünk” – mondta a várhatónál több ponttal gazdagodó Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: