DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Minden körben más volt a pálya” – Alonso

„Stresszes” sprintidőmérőt tudhat maga mögött az F1-es Kínai Nagydíjon a spanyol, aki a rajthelyével elégedett, az Aston száraz pályás tempójával kevésbé.

A harmadik szakaszra megérkezett az eső a Formula-1-es Kínai Nagydíj sprintkvalifikációján, ez pedig Fernando Alonso malmára (is) hajtotta a vizet: a 42 éves versenyző a harmadik helyen zárt Lando Norris és Lewis Hamilton mögött.

Mint azt a spanyol a leintést követően a Sky Sports F1 kamerái előtt bevallotta: az Aston Martin tempója száraz pályán nem volt az igazi a korábbi etapok során, így akárcsak Hamiltonnak, neki is jól jött a csapadék.

f1-alonso-aston-sanghaj



„Meglehetősen stresszes volt, hogy őszinte legyek!” – felelte arra a kérdésre Alonso, hogy milyen volt a pénteki sprintidőmérő. „A Q1-ben figyeltük a radart, és láttuk az első perctől kezdve, hogy fenyeget az eső. Sikerült némi fejlődést elérnünk az első szakaszban, aztán a másodikból épp csak továbbmentünk, mivel azt hiszem, nyolcadik vagy kilencedik helyen voltunk, szóval nem voltunk túlságosan versenyképesek a száraz pályán.”

„Aztán az SQ3-ra megérkezett az eső, így minden körben más körülményekkel kellett szembesülnünk. A gumik körről körre jobbak lettek, a pálya állapota viszont kicsit romlott az egyre több esővel. Úgyhogy nehéz volt felmérni a tapadás szintjét és azt, hogy mennyi kockázatot akarsz vállalni. Szóval rendkívül boldog vagyok a végén.”

Alonso és az Aston Martin az egyetlen sanghaji szabadedzésen a kemény gumi használatára koncentrált, ám a mezőny rangidőse szerint nem igazán lehet egyelőre belőni, hogy milyen lehet a versenytempójuk és így milyen esélyekkel várhatják a sprintet, majd a vasárnapi futamot:

„Nincs igazán világos képünk erről, de majd holnap kiderül, hiszen sok versenykört teljesítünk majd ezen a hétvégén, hiszen holnap sprintverseny, aztán pedig a főfutam vasárnap. Meglátjuk, hogy holnap ismét jól tudunk-e majd kvalifikálni, aztán kiderül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: