DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„A legjobb opcióim még nyitottak” – Sainz

Hiába kelt el egy értékes ülés múlt héten Alonso hosszabbításával, a Ferraritól távozni kényszerülő spanyol továbbra is nyugodt az F1-es jövőjével kapcsolatban.

A Formula-1-es pilótakeringő egyik legérdekesebb és legfontosabb kérdése, hogy vajon hol köthet ki 2025-re a Ferraritól Lewis Hamilton leigazolása miatt négy szezon után távozni kényszerülő Carlos Sainz.

A spanyol ugyan remek formában kezdte a 2024-es évadot, sőt az elmúlt szűk egy évben csak ő tudott futamot nyerni az F1-ben Max Verstappenen kívül, ennek ellenére sem dőlt még el a jövője. Ráadásul egy ajtó valószínűleg bezárult előtte a múlt héten azzal, hogy Fernando Alonso hosszabbított az Aston Martinnal – főleg úgy, hogy Mike Krack csapatfőnök szavai alapján Lance Stroll maradása is erősen valószínű.

Persze így is több lehetősége lehet még Sainznak: a Formula.hu értesülései szerint a Mercedesszel például zajlanak tárgyalások a felek között és főként a szerződés hossza lehet a kérdéses pont; de folyamatosak a pletykák a Sauber/Audi projektje kapcsán is, miközben a Red Bull kötelékeibe való visszatérés sem feltétlenül tűnik kizártnak a háromszoros nagydíjgyőztes számára.

f1-sainz-ferrari-suzuka_2



Mindenesetre maga Sainz nem sok újdonságot tudott elárulni a Kínai Nagydíj sajtónapján a helyzetéről, azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy szerinte a legjobb lehetőségek még nyitottak számára:

„Egyértelmű, hogy a legjobb opcióim még mindig nyitva állnak. Szerintem ez pozitív, és némi időre van szükség, tekintettel a pilótapiac helyzetére. Némi időbe fog telni, mire mindenki meghozza a maga döntéseit. De a jó lehetőségek még mindig nyitottak.”

„Alig történt előrelépés az előző hetekben, úgyhogy nem tudok fejleményekkel szolgálni. Nyilván eljön majd a pont, amikor minél előbb történnek fejlemények, annál jobb: nem arról van szó, hogy bármennyire is hatással lenne idén ez a teljesítményre, ugyanakkor jobb minél hamarabb kiűzni ezt a fejedből.”

„De ehhez szükség van némi döntéshozatalra, úgyhogy itt az idő, hogy hagyjuk ezt megtörténni, aztán meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok” – fogalmazott a Ferrari versenyzője.

A 29 éves pilóta hozzátette: 2026-ot is szem előtt lehet tartani a döntéshozatalkor (ahogy Alonso is így tett saját bevallása szerint, hiszen a Hondát kulcstényezőnek nevezte), de szerinte ez pénzfeldobással ér fel, mivel lehetetlen megjósolni, ki hogyan fog teljesíteni az új szabályrendszerben. „Ha valaki nyer 2026-ban, az véleményem szerint nem egy okos döntésnek lesz köszönhető, hanem mert jókor lesz jó helyen” – mondta el Sainz, megjegyezve: 2025-öt illetően pedig a jelenlegi formája fényében egy versenyképes csomag vonzó lenne számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: