DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

„A sebesség számít, és az megvan” – Mekies Ricciardóról

Védelmébe vette ausztrál pilótáját a Visa Cash App RB F1-es főnöke: szerinte sokat javult az utóbbi hetekben a rutinos versenyző formája.

Halovány formában kezdte a 2024-es Formula-1-es évadot Daniel Ricciardo, aki eddig minden időmérőn elmaradt a többször is Q3-ba jutó Yuki Tsunodától, és futamon is csak a bahreini csapatutasítás alkalmával tudta megelőzni a már hét pontot gyűjtő japán kollégáját.

f1-ricciardo-mekies-suzuka-visarbA Visa Cash App RB csapatvezetője, Laurent Mekis ugyanakkor nem látja annyira borúsnak a többszörös nagydíjgyőztes helyzetét: „Jelentősen javulnak a dolgok Daniellel, már Ausztrália óta. A tempó megvolt, úgyhogy ez komoly önbizalmat ad számunkra. Egyértelműen ott volt a top 10 környékén Yukival együtt, szóval ez biztató” – nyilatkozta a SpeedCity Broadcastingnak Ricciardo főnöke.

Mekies már a melbourne-i, 18. rajthelyről a 12. pozícióig történő felzárkózásával is elégedett volt az ausztrál pilótának, amit azonban a Japán Nagydíjon egy első körös baleset és kiesés követett, ám a csapatvezető igyekszik a pozitívumokat szemlélni:

„Természetesen egyetlen versenyző sem akar veszíteni az autóban töltött időből, és tudjuk, hogy minden egyes másodperc számít. De biztos vagyok benne, hogy százszázalékos lesz Kínában. Az ilyesmik előfordulnak. Elég régóta itt van már, hogy tisztában legyen vele, hogy a sebesség számít, márpedig a sebessége megvolt.”

f1-ricciardo-visarb-suzuka

Lawson miatt nagy a nyomás Ricciardón?

Mekies ugyan tehát védte pilótáját, aki azonban állítólag néhány hete már ultimátumot kapott a Red Bull F1-es sportszakmai tanácsadójától, Helmut Markótól, hogy amennyiben nem javul a produkciója néhány nagydíj alatt, kikerülhet a Visa RB üléséből, amelyet a tavalyi csuklótörésekor őt már helyettesítő Liam Lawson foglalhat el.

Mekies szerint azonban mindez nem jelent plusz nyomást Ricciardónak: „Mindig van nyomás ezen a szinten. A legnagyobb nyomást épp saját maguk helyezik a saját vállukra, hogy folyamatosan a lehető legmagasabb szinten teljesítsenek, és valószínűleg ez az, ami a leginkább hajtja őket. Nem számít, hogy itt van-e a tartalékpilóta vagy sem.”

„Nagyon jó tartalékversenyzőnk van Liam személyében. Tavaly megmutatta, milyen lenyűgözően tudott beugrani, de tényleg nem hiszem, hogy ez extra nyomást jelent a srácokra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: