DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 14. vasárnap
F1

„Egyértelmű, hogy nem látott” – Albon

A Williams-versenyző kiesett miután összeütközött a rajt után Daniel Ricciardóval. Albon csalódott volt, de a büntetést – az ausztrállal együtt – megúszta.

A Japán Nagydíjat az első körben piros zászlóval kellett megszakítani Alex Albon és Daniel Ricciardo balesetét követően, mert a pálya mentén található gumifal javításra szorult. A brit-thai versenyző jól volt az esetet követően, azonban érthetően csalódottan nyilatkozott:

„Természetesen nehéz, mert a lágyakon indultunk, úgyhogy előnyünk volt” – kezdte Albon a szituációról. „Meglepődtem, hogy alá tudtam vágni, és jól tudtam kigyorsítani a hármas kanyarra. Próbáltam kicsit kimozdítani az ideális ívről a hármasban, hogy a következő kanyarokra ne legyen jó íven.”

„Egyértelmű, hogy nem látott. Volt egy pillanat, amikor rájöttem, hogy nem fog észrevenni, úgyhogy fékeztem, és megpróbáltam kikerülni belőle, de túlságosan mellette voltam már” – mondta a Williams-pilóta, aki nem tudta ekkor elkerülni az ütközést, amely nem a sebesség, hanem a becsapódás miatt volt keményebb Albon számára.A 28 éves versenyző arra is kitért, hogy nehéz helyzetben vannak a balesetek miatt, sőt már akkor azonnal eszébe jutott, hogy ez nem hiányzott a csapatnak: „Nem titok, hogy elég nehéz nekünk most az alkatrészekkel, úgyhogy ez fájni fog, az biztos.”

Senkit sem büntettek az eset miatt

A felügyelők a versenyt követően megvizsgálták a balesetet, és meghallgatták mindkét felet. A vizsgálat során megállapították, hogy Ricciardo a belső ívre figyelt, ahonnan azért húzódott kifelé, hogy elég helyet hagyjon Lance Strollnak, a külső íven nem látta Albont.

Eközben a brit-thai a külső íven szerette volna megelőzni versenytársát, majd – ahogy nyilatkozatában is elmondta – mikor észrevette, hogy nincs számára elég hely, már túl későn fékezett ahhoz, hogy elkerülje a balesetet.

A fentiek tudatában a felügyelők versenybalesetnek nyilvánították az esetet, és nem osztottak ki a büntetést, azonban a döntésüket a következővel egészítették ki: „Ha ez az eset a következő körben, vagy egy harmadik autó jelenléte nélkül történt volna meg, akkor más határozatra került volna sor.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: