DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Az egyik legjobb versenyem volt, de holnapra mindenki elfelejti!” – Alonso

Az Aston Martin spanyolja szerint karrierje öt legjobb futama között van az F1-es Japán Nagydíj, ahol a „teljesen valószerűtlen” hatodik helyet kaparintotta meg.

Fernando Alonso az ötödik helyről indulva hatodikként látta meg a kockás zászlót a vasárnapi Formula-1-es Japán Nagydíjon. Ezzel a két Red Bull, a két Ferrari, valamint Lando Norris McLarenje végzett előtte, viszont maga mögött tartotta utóbbi csapattársát, Oscar Piastrit, valamint mindkét Mercedest is.

f1-alonso-aston-suzuka-race-1



A verseny végén ehhez a „Carlos Sainz-taktikát” is bevetette az Aston Martin spanyolja, hiszen Piastrit szándékosan tartotta DRS-távolságon belül, hogy a gyorsabb George Russell nehezebben tudja támadni őt – a „játszmázást” még a brit is okos húzásnak nevezte.

Alonso mindenesetre úgy érzi, élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta Suzukában a komoly fejlesztési csomaggal felpakolt AMR24-essel:

„Ez egyike volt a legjobb versenyeimnek vagy legjobb hétvégéimnek. Komplett volt, nagyon erős és szolid. Az edzéstől a futamig valószínűleg a legjobb volt az elmúlt évből, vagy akár a top ötben is lehet a teljes karrieremet tekintve. De ezt senki sem fogja tudni, holnapra mindenki elfelejti” – jegyezte meg a Crash.net által idézett pilóta.

f1-alonso-aston-suzuka-race-2

„Úgy éreztem, összekapcsolódtam az autóval. Úgy vélem, az időmérős ötödik és a futamon elért hatodik hely sem a mi pozíciónk. Egyértelműen lassabbak vagyunk, mint a Red Bull és a Ferrari, ők valószínűleg jelenleg egy másik ligában játszanak.”

„A McLaren és a Mercedes is gyorsabb nálunk. A Mercedes kísérletezett a kemény gumis rajttal, ami merész taktika volt, ennek köszönhetően le is csaptunk a pozícióra. Oscarnak pedig talán nem volt meg a végsebessége ahhoz, hogy támadjon. De úgy gondolom, a hatodik helyezés teljesen valószerűtlen volt, úgyhogy boldog vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: