DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Csapatrádió: Ez történik egy baleset után

Stroll búcsúzó mérnöke nagyszerűen reagált, a versenytársak aggódtak, Russell pánikba esett – így szólt a rádió az F1-es Ausztrál Nagydíj utolsó pillanataiban.

Az Ausztrál Nagydíj legemlékezetesebb pillanata kétségkívül az utolsó pillanatokban történt baleset volt: George Russell egy szerencsére ártalmatlan, de látványos bukás után a pálya közepére pattant vissza, ami viszont komoly veszélyt rejtett magában, hiszen egy beláthatatlan kanyar kijárata után nem sokkal állt meg az autó. 

Russel out_01



Teljesen érthető, hogy Russell nagyon ideges lett, és kétségbeesetten kiabált a csapatrádióba Marcus Dudley versenymérnöknek:

Russell: Piros zászló, piros zászló, piros zászló! A pálya közepén vagyok! Piros zászló, piros zászló!
Dudley: Rendben, jön a piros, Stroll most…
Russell: Piros, piros, piros, piros, piros! Középen vagyok… Piros! A k**va életbe…

Közvetlenül Russell mögött érkezett Lance Stroll, így versenymérnökének nagyon gyorsan kellett reagálnia. Az előléptetése miatt szerepéről épp ezen a versenyen leköszönő Ben Michell így aztán emlékezetes pillanattal búcsúzott, tökéletes reakciót adva a helyzetre:

Michell: Sárga előtted, Russell kicsúszott a… Sárga előtted, sárga előtted, sárga előtted! Veszély, a pályán áll! Veszély! Óvatosan, óvatosan, óvatosan…

russell-melbourne-off

Szinte minden versenyző, aki elhaladt a baleset helyszíne mellett, azt kérdezte mérnökétől, hogy rendben van-e a brit versenyző – bár a roncsot a többiekkel ellentétben jobbról kerülő Hülkenbergből először egy ízes káromkodás szakadt ki, ahogy tovahaladt. Néhány reakció:

Hülkenberg: A k**va életbe…
Tsunoda:
Rendben van?
Leclerc:
Ez az utolsó kör? Russell rendben van?
Norris: Mindenki jól van?
Gasly: Ó, Iste… Jól van?
Magnussen: Mozog?
Alonso: Hűha… Rendben van?

Russel out_02

Norris és versenymérnöke, William Joseph egyébként a baleset előtti pillanatokban még arra készültek, hogy visszavegyék a leggyorsabb kört Leclerc-től, de erről gyorsan le kellett tenniük:

Joseph: Szóval Lando, a leggyorsabb kört elvették tőled. Ha rá akarsz menni, hogy 19,8-as kör. A 6-os kanyarban viszont épp sárga zászló… Ó, nagy baleset! Virtuális safety car van, virtuális safety car van. Az autó…
Norris: Ez lesz az utolsó kör?
Joseph: Igen, virtuális safety car. Egy autó áll darabokban az út közepén a hatos és a hetes kanyar között.

Russel out_03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: