DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Ajánlatot tett Newey-nak az Aston Martin

Állítólag nagy pénzzel csábítja Silverstone-ba a Red Bull sztártervezőjét Lawrence Stroll, de a Ferrari is lesben áll Newey kegyeiért.

Hatalmas fizetéssel csábítja az Aston Martin F1-es csapatához Adrian Newey-t Lawrence Stroll – számolt be saját forrásai alapján a Motorsport.com.

A portál úgy tudja, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéjén tett egy jelentős ajánlatot a Red Bull sztártervezőjének a silverstone-i istálló vezére, aki korábban sem rejtette véka alá, hogy komoly ambíciók mentén építi a csapatát.

f1-redbull-newey



Az Astonnál az utóbbi két évben már így jó pár korábbi Red Bull-szakember kezdett dolgozni, felépült az új, hipermodern főhadiszállás, megvan az új szélcsatorna, 2026-tól pedig a Honda is érkezik kizárólagos motorpartnerként, így „duplán” gyári csapattá válik az istálló.

Newey esetleges leigazolása hatalmas dobás lenne, és vonzóbbá tehetné a projektet Max Verstappen számára is, ha úgy dönt, hogy eligazol a Red Bulltól.

Hogy a mérnökzseni sorsa hogyan alakul, az egyelőre rejtély, sajtóhírek szerint a Ferrari is nagy erőkkel csábítja, és a Red Bullnál zajló belháború miatt ezúttal valós esély is nyílhat arra, hogy új helyre költözzön – az 2023 végén nyilvánvalóvá vált, hogy  Christian Hornerrel nincs túl jó viszonyban, bár nem sokkal korábban írt alá új szerződést Milton Keynesben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: