DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Semmit sem csinálhattunk volna jobban” – Leclerc

A monacói pilóta elégedetten összegzett a futamot követően. Ugyan a visszatérő Carlos Sainz ellen ma nem volt esélye, boldog a csapat eredménye miatt.

Charles Leclerc a második helyen befutva biztosította be a Ferrari kettős győzelmét Melbourne-ben Max Verstappen kiesését követően. A futam utolsó etapjában Lando Norris igyekezett utolérni a monacóit, de valós csata nem alakult ki kettejük között.

A 26 éves pilóta boldogan értékelt a futamot követően: „Nagyon jó érzés, főleg a csapat számára. 2022, Bahrein óta nem volt egy-kettőnk, ami nagyon szép emlék. Fantasztikus, hogy ezt most is meg tudtuk csinálni. Carlosnak hihetetlen hétvégéje volt a műtétjét követően, csodás versenyt futott.”



A monacói saját versenyére is kitért: „Én egy kicsit küszködtem a második etapban az első kemény keverékkel. Nem tudom, nem kezeltem jól a gumikat. De az utolsó etap már jó volt.” Ennek ellenére Leclerc nem érezte úgy, hogy esélye lett volna a győzelemre:

„Nem, nem igazán. Az első szakaszban védekeznünk kellett, ezért hamarabb kellett kiállnunk. Onnantól pedig Carlos nagyon gyors volt, én pedig küszködtem a gumikkal. Ahogy megvolt az első kiállás, számomra egyértelmű volt. Carlos egész hétvégén jobb munkát végzett, legalábbis az időmérőtől kezdve biztosan, és határozottan megérdemli a győzelmet.”

„Nagyon boldog vagyok miatta és a csapat miatt. Sok pontot szereztünk, úgy jöttünk a hétvégére, hogy azt mondtuk, hogy a lehető legtöbb pontot kell szereznünk, és semmit sem csinálhattunk volna jobban” – összegzett a monacói, aki a vb-tabella második helyén áll 4 ponttal lemaradva Verstappen mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: