DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 19. szerda
F1

Hamilton még hisz az autóban és a győzelemben

A hétszeres F1-es világbajnok szerint a nehéz szezonkezdet ellenére sok rejlik a W15-ösben – igaz, Verstappenék előnyét már most szinte behozhatatlannak tartja.

Halovány produkciókkal indította a 2024-es Formula-1-es szezont a Mercedes, amely csak a harmadik-negyedik erőnek tűnt az első két forduló során. A mérnökök és a versenyzők szerint is alapvető probléma van a W15-össel, amellyel különösen a tempós kanyarokban szenvednek a riválisokhoz képest.

Az emellé még csapattársától, George Russelltől is kikapó Lewis Hamilton ennek ellenére is úgy érzi, hogy az idei konstrukció előrelépés az elődjeihez képest: „Úgy gondolom, nagyszerű autónk van. Rengeteg potenciál rejlik benne. Csak szerintem még nem hoztuk ki belőle a maximumot a beállításokkal és végső soron hibákkal” – nyilatkozta a 39 éves pilóta a Sky F1 kamerái előtt.

f1-hamilton-dzsidda-mercedes-1„Természetesen nem voltunk elégedettek az első pár versenyen nyújtott teljesítményünkkel. De úgy gondolom, sokkal több potenciál rejlik benne, csak még nem tudtuk kiaknázni. Úgyhogy mindenki erre koncentrál, hogy megértsük az autót.”

Hamilton elmondta: a W15-ösnek általánosságban jobb a vezethetősége, mint a tavalyi versenygépnek, viszont azt is megjegyezte, hogy igencsak szűk működési tartománnyal rendelkeznek a jelenlegi autók. A hétszeres világbajnok a Mercedes szakembereibe vetett bizalmát is hangsúlyozta: „Hiszem, hogy továbbra is megvan a győztes mentalitás a csapatban. Abszolút bízom ezekben a srácokban, hogy meg fogják oldani bármely problémánkat. Oda fogunk érni.”

 

A győzelem elérhető, Verstappenék nem

f1-hamilton-dzsidda-mercedes-2

Hamilton ugyanakkor azt is elismerte, hogy a világbajnoki versenyfutásban alighanem már csak az ezüstérem kiadó nekik, hiszen a Red Bull és Max Verstappen már két nagydíj után tetemes előnnyel rendelkezik:

„A tény, hogy Maxnak már ötven pontja van, nekünk pedig csak nyolc két futam után… ha logikusan gondolkodunk, és még figyelembe is vesszük, hogy nagyon hosszú a szezon és változhatnak a dolgok, akkor is rendkívül nehéz lesz utolérni ezeket a srácokat. Kiküldik a pályára az autójukat, és egyszerűen egyből működik. Mi viszont nagyon keményen törjük magunkat azért, eljussunk arra a teljesítményre, ahova kell.”

„A cél és az álom idén továbbra is az, hogy ha tudunk idén győzelmeket vagy dobogókat szerezni, az szerintem lenyűgöző lenne. Az, hogy tavaly másodikként végeztünk a konstruktőri világbajnokságon az autónk problémái ellenére, azt mutatja, mire vagyunk képesek valamivel, ami még csak nem is tökéletes. Szóval remélem, idén is meg tudjuk ezt csinálni” – mondta el a brit, aki a hétvégi Ausztrál Nagydíjon is előrelépésre számít az elmúlt két hetet kemény munkával töltő csapatától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: