DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Kemény volt az elmúlt 24 óra” – Sainz a rosszullétről

Nem tudta a határokat feszegetni az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíj csütörtöki edzésein a Ferrari spanyolja, de így is bízik a jobb időmérőben.

Rosszulléttel indult Carlos Sainz számára a 2024-es Formula-1-es idény második fordulója, a Szaúd-arábiai Nagydíj: a spanyol a szerdai sajtónapot kénytelen is volt kihagyni emiatt Dzsiddában.

f1-sainz-ferrari-dzsidda-day1



Csütörtökön aztán visszatért a paddockba a Ferrari versenyzője, sőt mindkét szabadedzésen is részt vett a múlt hétvégi bahreini évadnyitón dobogóra álló pilóta. Igaz, saját bevallása szerint nem tudta feszegetni a határokat, mivel még mindig nem érezte magát tökéletesen:

„Nyilvánvalóan rendkívül nehéz nap volt ez a rosszullét után” – idézi Sainz szavait az Autosport. „Az utóbbi 24 óra kemény és nehéz volt számomra. A mai nap arról szólt, hogy a pályán legyek és a lehető legtöbbet tanuljam az autóról anélkül, hogy túlságosan is a határokat feszegettem volna, mivel még mindig nem voltam ideális állapotban.”

„De sikerült problémák nélkül teljesítenünk a programot. Remélhetőleg holnap jobban fogom magam érezni, még ha valószínűleg nem is leszek százszázalékos. De ha jobban leszek, az lehetővé fogja tenni, hogy jobban a határon menjen és jobb napot zárjak.”

f1-sainz-ferrari-dzsidda-day1-2

Nehéz bármit kiolvasni az edzésekből

Sainz a villanyfényes, esti körülmények okán relevánsabb második szabadedzésen a hetedik helyet csípte el, szűk három tizedmásodperces lemaradással csapattársa, Charles Leclerc, valamint bő hattizedes hátránnyal az élen végző Aston Martin-pilóta, Fernando Alonso mögé. Ám épp a fentiek miatt a ferraris szerint nem lehet jósolni az eddig látottakból:

„Ma nagyon nehéz bármit kiolvasni a köridőkből. Mindennel fel fogunk készülni és igyekszünk jó időmérőt teljesíteni. A pályának óriási a tapadása és nagy a tempó, szóval emiatt fizikailag kemény kihívás. Sokkal nagyobb igénybevételt jelent az autónak, de a versenyzőnek is.”

„Trükkös nap volt, mint említettem, de sikerült teljesítenünk. Most megyünk pihenni egyet, holnap pedig próbálunk erősebben visszatérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: