DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Verstappen a Mercedesnél? „Mindenki a legjobbat akarja…”

Nem cáfolt, de nem is erősített meg semmit George Russell, szerinte ez az átigazolás nem a Mercedesen, hanem Verstappenen és a Red Bullon múlhat.

Természetesen a Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéjén is téma Max Verstappen esetleges Mercedeshez igazolása, ami az utóbbi napokban egyre erősödő pletykának tűnt – állítólag a Horner-ügy egyik hozománya lehet az, hogy a világbajnok távozhat és Lewis Hamilton helyét foglalhatja majd el.

A hivatalos FIA-sajtótájékoztatón (amelyen a Formula.hu is részt vett) erről kérdezték George Russellt azzal a felütéssel, hogy mit szólna, hogy jövőre tényleg Verstappen lenne a csapattársa – a brit pedig ugyanazt mondta, mint múlt héten, vagyis hogy Hamilton után neki már nincs kitől tartania.

f1-russell-mercedes-2024



„Ez a harmadik szezonom Lewis mellett, aki a valaha volt legjobb pilóta, és úgy érzem, hogy egész jó munkát végeztem mellette. Szóval én hiszek a képességeimben, hiszek magamban, és abban, hogy bárkit le tudok győzni a rajtrácson, és szükség is van erre a mentalitásra. Szóval ahogy mondtam is, Lewis volt a mércém az utóbbi években, és szerintem ez egy elég jó mérce” – válaszolta Russell, igazából megkerülve a kérdést.

Éppen ezért kapott is gyorsan még egyet ugyanebben a témában, úgy megfogalmazva, hogy ő maga belülről látja-e azt, hogy Verstappen tényleg a Mercedeshez igazolhat, szerinte lehet-e ennek valós esélye:

„Szerintem minden csapat a lehető legjobb pilótafelállást akarja összehozni, és jelenleg Max a legjobb pilóta a mezőnyben, szóval ha bármely csapatnak esélye nyílna leigazolni őt, 100%-ig lecsapna erre az esélyre. A kérdés inkább a túloldalon, az ő oldalán van, és a Red Bull oldalán, ahol most nyilván sok minden zajlik, de pontosan nem tudjuk, hogy mi történik a zárt ajtók mögött, és nem is a mi dolgunk jelenleg. Szóval igen, izgalmas lenne...” – mondta erre.

Többször nem merült fel a téma, Fernando Alonsót viszont megkérdezték arról, hogy ő mehet a Red Bullba Verstappen helyére, ha a holland átigazol a Mercedeshez – hogy mit mondott erről a spanyol, arról itt számoltunk be!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: