DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leclerc: Benne volt a pole az autóban

Rosszkor futotta meg a Bahreini Nagydíj időmérőjének leggyorsabb körét Charles Leclerc, aki a Q2-ben még pole-t érő időt autózott, végül viszont csak Max Verstappen mögül rajtolhat a holnapi futamon.

Végig gyorsnak tűnt a Ferrari, mégsem volt ellenszere Charles Leclerc-nek Max Verstappenre a Bahreini Nagydíj időmérőjének végén. A monacói bő kéttizeddel maradt el a Red Bull világbajnokától a Q3-ban, így a második helyről várhatja a holnapi rajtot.

„Egy kicsit csalódott vagyok” – kezdte értékelését Leclerc. „Eddig a pontig elég trükkös hétvégénk volt, sok mindent kipróbáltunk a szabadedzéseken, aztán végül az időmérőn sikerült megtalálnom a tökéletes beállítást. A Q1 kicsit nehézkes volt, sajnos két új szett lágy gumit használtunk el, ami kihatott a Q3-ra is. Összességében viszont elég jó időmérő volt, jól indul az év, előnyösebb helyzetben vagyunk, mint tavaly. Most már csak azt kell megnéznünk, hogy állunk a versenytempóval.”



A Ferrari pilótája egyébként a Q2-ben megfutotta a kvalifikáció leggyorsabb körét 1:29,165-tel (Verstappen 1:29,179-cel zárt az élen a Q3-ban), ezen próbálkozását azonban nem tudta megismételni akkor, amikor igazán kellett volna.

„A Q2-ben sikerült egy olyasmi kört mennem, mint amilyet Max teljesített a végén, szóval benne volt az autóban ez az eredmény. Kissé kijöttünk a ritmusból a használt szett gumikon a Q3-ban, újra hozzá kellett szoknom az új abroncsokhoz az utolsó gyorskörön, ezzel veszítettünk egy kis időt. A versenytempót tekintve úgy érzem, sikerült előrelépnünk tavalyhoz képest, de meg kell várnunk a holnapot ahhoz, hogy lássuk, mégis mennyire. Úgy gondoljuk, hogy a futamon a Red Bull még mindig jóval előttünk lesz, de természetesen megpróbálok mindent, ha úgy adódik a lehetőség” – zárta értékelését a Ferrari versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: