DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Sosem volt ilyen erős a csapategység” – Horner

Először szólalt meg a Red Bull vizsgálatának lezárulta óta az F1-es csapatfőnök – igaz, elsősorban arról beszélt Horner, hogy a ma rajtoló szezonra koncentrálnak.

Szerda este jelentette be a Red Bull GmbH, hogy lezárták a Christian Horner elleni független vizsgálatot: a „nem megfelelő viselkedéssel” vádolt F1-es csapatfőnököt tisztázták, így maradhatott a pozíciójában.

f1-horner-bahrein-1



Horner csütörtök délelőtt meg is jelent a szezonnyitó Bahreini Nagydíj paddockjában, ahol a Sky Sportsnak sikerült elkapnia őt egy rövid interjúra:

„Csak örülök, hogy lezárult a vizsgálat. Nyilvánvalóan nem kommentálhatom az ügyet, de azért vagyunk itt, hogy a nagydíjra és az előttünk álló idényre koncentráljunk, és megpróbáljuk megvédeni mindkét címünket.”

A Red Bull GmbH közleményében röviden kitértek arra, hogy fellebbezés még lehetséges az ügyben. Amikor Hornert arról kérdezte a Sky, hogy szerinte a tegnapival véget ért-e a történet, röviden így felelt az 50 éves szakember: „Nem mondhatok ennél többet erről, de a vizsgálatot lefolytatták és lezárták.”

f1-horner-bahrein-2

Amikor arról kérdezték a Red Bull F1-es alakulatát a 2005-ös indulásuk óta irányító Hornert, hogy megbánt-e valamit, ismét kitérő választ adott: „Ismétlem: attól tartok, nem kommentálhatom ennél többel a dolgokat, de örülök, hogy itt lehetek Bahreinben, a csapattal pedig az előttünk álló szezonra fókuszálunk.”

Az elmúlt hetekben több találgatás is napvilágot arról, hogy belső feszültségek is lehetnek az energiaitalos vállalaton belül. Amikor a csapat egységéről faggatták Hornert, röviden így reflektált: „A csapatban ez sosem volt ennél erősebb” – fogalmazott az alakulat vezetője, akinek szavaiból érdemes kiemelni, hogy a csapatot említette csak, nem a teljes vállalatot (bár a kérdés maga is arra vonatkozott).

A Horner-ügy esetleges további folytatásáról ebben a cikkünkben írtunk bővebben, és utazó tudósítónk, Mészáros Sándor is részletesen beszélt minderről szerda esti helyszíni videós bejelentkezésében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: