DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Nem a bizalomvesztés miatt hagyja ott a Mercedest Hamilton

A hétszeres F1-es világbajnok biztos benne, hogy fog újabb világbajnokságot nyerni jelenlegi csapata, de vágyott egy új kihívásra a karrierje végén.

Egy hónapja jelentették be, hogy Lewis Hamilton a 2024-es idény végén távozik a Mercedestől, jövőre pedig immár a Ferrari versenyzője lesz a Formula-1-ben. A 39 éves pilóta az eddigi megnyilvánulásai során rendre azt hangsúlyozta, hogy vonzotta a Scuderia történelme, arról viszont nem igazán beszélt, mi változott meg tavaly nyár óta, amikor aláírta az 1+1 éves szerződését a Mercedesszel.

Sajtóhírek szerint Hamiltonnak megingott a bizalma az Ezüst Nyilak mérnöki csapatában, főleg azok után, hogy több számára fontos szakember is távozott az alakulattól. A Drive to Survive friss évadában pedig a csapattárs George Russell is arról beszélt – még az említett hosszabbítás bejelentése előtt –, hogy Hamilton esetleges távozása azt jelentené, hogy már nem bízik a csapatban.

f1-hamilton-bahrein-day0-2



Amikor azonban arról kérdezték az idénynyitó Bahreini Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón a Formula.hu jelenlétében Hamiltont, hogy a bizalomvesztés is szerepet játszik-e az átigazolásában, így reflektált a hétszeres világbajnok:

„Nem, őszintén nem volt az. Őszintén hiszek abban, ahogy azt korábban említettem, hogy ez a csapat fog újabb világbajnokságot nyerni. Hihetetlen az itteni emberek csoportja, és igazán nagyszerűen működtetik a csapatot.”

„A Mercedesnek hihetetlen történelme van, és az alapoktól kezdve rengeteget fektettek a versenyzésbe és a különböző területekbe. Függetlenül attól, hogy ez egy bajnokságot nyerő autó lesz-e, ennek semmi köze nincs ahhoz, hogyan érzek ezzel és a karrierem következő szakaszával kapcsolatban.”

f1-hamilton-mercedes-teszt

A legnagyobb F1-es kihívás

Hamilton azt is hozzátette, hogy kihívásként tekint arra, hogy ő vezesse vissza a csúcsra az F1 legikonikusabb és legsikeresebb csapatát, amely legutóbb 2007-ben nyert egyéni világbajnokságot még Kimi Raikkönennel:

„Ez egy új fejezet az életemben, és úgy érzem, mindent elértem valószínűleg ezzel a csapattal, amit csak lehetett, és közben már a pályafutásom vége felé járok. Imádom a kihívásokat, és mind közül ez a legnagyobb, hogy átmenjek egy csapathoz, amely hihetetlenül ikonikus és lenyűgöző történelme van, de nem ért el annyi sikert az elmúlt bő egy évtizedben, mint amiben vélhetően reménykedtek.”

„Erősnek tűnnek ezen a hétvégén, ami biztató számukra, én pedig remélem, hogy az lehet a célom, hogy idén legyőzzem őket, hogy aztán jövőre ez majd megváltozzon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: