DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Hamilton köré épült a Mercedes” – Russell

Lewis Hamilton visszajelzései alapján épült nagy részben az idei Mercedes – árulta el csapattársa, aki persze maga is kivette a részét az új autó kialakításának megtervezésében.

A Red Bull mögött, üldözői szerepben töltött szezonok után újra felvenné a versenyt a Mercedes a domináló bikásokkal, ennek érdekében pedig komoly változtatásokat eszközöltek tavalyhoz képest a német istálló 2024-es autóján, a W15-ön. George Russell a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat megelőzően elárulta, az új versenygép nagyrészt rutinos csapattársa, a jövőre a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton kívánságai alapján újult meg.

„Úgy gondolom, Lewis és én nagyon sok munkát beleraktunk abba, hogy a helyes irányba tereljük a csapatot. Természetesen Lewis tapasztalata miatt az autó nagy része köré lett építve: a tavalyihoz képest hátrébb ülünk az autóban, a Red Bull-szerű oldaldobozok és a kissé megváltozott kormányrúd. Jó dolog, hogy a csapat hallgatott rá, de meg kell néznünk, hogy ez a köridőben is megmutatkozik-e majd” – idézi Russellt a RacingNews365.com



A brit, akinek legutóbbi futamgyőzelmüket köszönhetik az Ezüst Nyilak a 2022-es Sao Paulói Nagydíjról, természetesen saját visszajelzéseivel is hozzájárult az idei autó tervezésének és fejlesztésének sikerességéhez.

„Teljesen megbízok a tervezőkben és az aerodinamikával foglalkozó szakemberekben. Én nem értek ehhez, a versenyző dolga az, hogy kihozza a legtöbbet abból a csomagból, amit kap. Nagyon őszinték voltunk az autó hiányosságait illetően az elmúlt két évben, Lewisszal mindig hasonló megjegyzéseink voltak ezekkel kapcsolatban, csak éppen más módon. Ő az ülés pozíciójával foglalkozott, én azzal, hogy instabil az autó hátulja, és szerintünk a különböző változtatásokkal sikerült ezeket a problémákat orvosolnunk. De persze nincs egy konkrét megoldás a gondokra” – zárta gondolatát a Mercedes fiatalja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: