DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

„Nem tudom, mi lesz a legjobb opcióm” – Sainz a jövőjéről

Egyelőre nincs elképzelése arról, hol fog versenyezni 2025-ben, most csak a Ferrarira koncentrál a spanyol. Nem neheztel Hamiltonra azért, mert kitúrta.

A 2024-es esztendő eddigi legnagyobb Formula-1-es sztorijának fő vesztese Carlos Sainz, hiszen az ő helyét veszi át majd 2025-ben Lewis Hamilton a Ferrarinál. A spanyol versenyző nemrég elismerte: meglepte, hogy a Scuderia nem hosszabbított vele, a hétszeres világbajnok képbe kerüléséig ugyanis abba az irányba haladtak a dolgok.

f1-sainz-ferrari-teszt_1



Most persze a fő kérdés Sainz szempontjából, hogy merre viheti az útja. Felmerült már vele kapcsolatban a Mercedes megüresedő ülése, a Red Bullhoz való visszatérés – bár Helmut Marko jelezte, hogy nem igazán számolnak vele – és mindenekelőtt az Audi projektje, azaz a jelenleg Stake F1 Team név alatt futó Sauber is.

Maga a versenyző azonban még nem tudja, hol fog kikötni jövőre: „Nem, nem tudom, hova fogok menni. És nem tudom, mi lesz a legjobb opcióm” – mondta el a Bahreini Nagydíj szerdai sajtótájékoztatóján a Formula.hu jelenlétében. „Amit tudok, hogy maximálisan ki akarom használni az utolsó évemet a Ferrarinál. Nagyon szeretnék egy jó utolsó évet ebben a hihetetlen csapat, és az abszolút legjobbamat nyújtani mindenki számára Maranellóban.”

„Ami a jövőmet illeti, a helyzet elég sokat változott a tél során. Most időt fogok adni magamnak, hogy eldöntsem, hova menjek. Beszélni fogunk minden elérhető opcióval, hogy lássuk, melyik a legjobb projekt számomra és a pályafutásomnak közép és hosszú távon, amely megadja nekem a lehetőséget, hogy világbajnok legyek. Ez az álmom, és a lehető leghamarabb szeretném elérni.”

f1-sainz-hamilton

Nem neheztel Hamiltonra

Sainz a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy nem neheztel az őt a vörösöktől kitúró Hamiltonra (aki amúgy ott ült mellette a teremben): „A magam részéről nincsenek rossz érzések bennem senki irányába, így működik ez a sport. Nagyon tisztelem Lewist, a sikereit és a döntését, hogy csatlakozik a Ferrarihoz. Én is ugyanezt tettem volna a helyében.”

„Úgy gondolom, a Ferrari egy nagyszerű csapat, amelynek a karriered második felében vagy végén – nem tudom, pontosan hol jár – a részese akarsz lenni. Azt is teljes mértékben megértem, hogy Fred személyében van valami, akit ismer és akivel jó a kapcsolata és bízik benne. Nem is kérdés, hogy mennél-e a Ferrarihoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: