DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Marko szerint aki dominál a Visánál, az esélyes lehet a Red Bull ülésére

Dr. Helmut Marko szerint Albon és Sainz sem esélyes, Perez az lehet, de az RB párosa közül is szóba jöhet az, aki jobban teljesít.

Dr. Helmut Marko szerint nem Alexander Albon a fő esélyes a Red Bull 2025-ös ülésére – ezt arra a kérdésre válaszolta, amelyek a thai pilóta jövőjét fejtegetik, hiszen több értesülés szerint is jó eséllyel pályázik arra, hogy a következő szezonban átvegye Sergio Perez mostani ülését.

Albonra elég nagy az érdeklődés a Williamsnél nyújtott teljesítménye miatt, a Red Bull-lal meg is maradt a kivételesen jó kapcsolata, ezek erősítik ezeket a híreszteléseket – Marko azonban most másfelé szeretné vinni a beszélgetést.

„Albon nem esélyes nálunk, mert szerződése van a Williamsszel 2025-re” – mondta a Kleinezeitung kérdésére.

„Chechónak kell kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtania. Az világos, hogy nem vezethet mindig Verstappen szintjén, de ha második lesz a bajnokságban és nyer egy-két futamot, akkor biztosan esélyes les 2025-re” – magyarázta.

„A Verstappen melletti ülés egyrészt nagyon keresett, másrészt katapultülés is, mert egyetlen csapattárs sem tudja tartani Max tempóját, és ez gyorsan demoraizálóvá válhat” – tette hozzá a Red Bull tanácsadója.

f1-ricciardo-redbull-visa-2024



Ami a második számú csapat, a Visa Cash App RB párosát illeti:

„Mindkettejük esetében arról van szó, hogy lehet esélyük az előléptetésre, és ez annak nyílik meg, aki egyértelműen dominálni tudja a szezont házon belül” – utalt Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda kettősére.

Marko végül Carlos Sainzot is kihúzta a listáról azzal, hogy szerinte a spanyol előbb akarja biztosítani a 2025-ös ülését, mint ahogy ők döntést akarnak hozni ebben a kérdésben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: