DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hivatalos: Hornert tisztázták a vádak alól

Az idénynyitó Bahreini Nagydíj előtti szerdán bejelentették: a vizsgálat során arra jutottak, hogy ejtik a Christian Horner elleni vádakat, így marad a világbajnok istálló élén.

Néhány hete derült ki, hogy a Red Bull külső szakértő bevonásával vizsgálatot indított Christian Horner, a Formula-1-es alakulat csapatvezetője ellen „nem megfelelő viselkedés” miatt. A holland De Telegraaf arról is írt, hogy a szexuális jellegű vádakat a csapat egy női alkalmazottja fogalmazta meg az 50 éves csapatfőnök ellen.

A Red Bull a belső vizsgálat tényén kívül nem kommunikált semmit az ügyről, Horner ugyanakkor maradt a folyamat ideje alatt is a csapatfőnöki poszton, ebben a minőségében részt vett a Red Bull F1-es autóbemutatóján, valamint a múlt heti előszezoni teszten is. Ahol a sajtó elől sem dugták el őt – igaz, Horner rendre csak annyit mondott el, hogy együttműködik és tagadja a vádakat.

f1-horner-redbull-teszt-bahrein



Mindeközben az energiaitalosokon nőtt a nyomás, hogy minél hamarabb zárják le az ügyet: az F1 és az FIA is erről adott ki rövid kommünikét, de frusztrációját fejezte ki a Red Bull majdani motorpartnere, a Ford is a történet elhúzódása és az átláthatóság hiánya miatt.

Végül a Red Bull anyavállalata (tehát az F1-es versenycsapat) az évadnyitó Bahreini Nagydíj előtti szerdai sajtónap során közleményben jelentette be: az említett vizsgálat során tisztázták Hornert, így a csapatfőnök marad a pozíciójában.

„Lezárult a független vizsgálat, amelyet a Horner úr ellen megfogalmazott vádak miatt indítottunk, és megerősíthetjük, hogy a panaszt elutasítottuk. A panaszosnak joga van fellebbezni. A Red Bull biztos abban, hogy a vizsgálat igazságos, szigorú és pártatlan volt” – olvasható a Red Bull GMBH által kiadott közleményben.

„A vizsgálati jelentés bizalmas, és tartalmazza az érintett felek, valamint a nyomozásban segítő harmadik felek privát információit, ezért az érintettek iránti tiszteletből nem fűzünk további kommentárt. A Red Bull továbbra is törekedni fog arra, hogy megfeleljen a legmagasabb munkahelyi standardoknak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: