DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

„Érzelmes év lesz” – Hamilton a Mercedes-búcsúról

Mindig is imádni fogja a csapatot és úgy érzi, a jövőbeli sikereiknek is a részese lesz, most pedig csak arra koncentrál, hogy mindent beleadjon nekik az idei F1-szezonban.

Lewis Hamilton a szezon végén 12 év után fogja elhagyni a Mercedes Formula-1-es alakulatát, amelynek színeiben a sikereit nagy részét elérte: a hét világbajnoki címéből hatot is velük szerzett. Bár sokan már most a brit ferraris kalandjáról beszélnek, Hamilton a Bahreini Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón elmondta: maximálisan a Mercedesre koncentrál 2024-ben, ilyen tekintetben nincs változás.

f1-hamilton-bahrein-day0-1



„Semmi nem változik igazából. Hétfőn is jártam a gyárban. Mindent beleadva támadunk” – jelentette ki a 39 éves pilóta a Formula.hu jelenlétében. „Nagyon hosszú ideje vagyok már ennél a csapatnál. Nagyon szeretem ezt a csapatot, és mindig szeretni is fogom. Mindenki hihetetlenül megértő volt a csapaton belül, elképesztően támogatók. Mindenki tudja, hogy azért vagyok itt, hogy teljesítsek számukra ebben az évben, erre koncentrálunk. Pontosan ugyanolyan ez, mint bármelyik másik évben.”

Azt ugyanakkor elismerte Hamilton, hogy érzelemdús idényre számít: „Érzelmes a helyzet, és minden hét érzelmes is lesz, hiszen például üléspróbából is ez volt az utolsó a csapatnál. Emlékszem még az elsőre… A téli teszt is az utolsó volt, amit ezzel a csapattal teljesítettem, úgyhogy rengeteg érzelmes pillanat lesz az év során. Együtt fogjuk ezeket megélni.”

 

Januárban dőlt el minden

A Mercedes versenyzője arról is beszélt a szerdai sajtótájékoztatón, hogy a 2024-es esztendő első hónapja volt igazán kemény számára, hiszen akkor kellett döntenie arról, hogy marad-e a Mercedesnél vagy átigazol a Ferrarihoz. Viszont bár utóbbi mellett döntött, mindig is a Mercedes részének fogja érezni magát:

f1-hamilton-mercedes-bahrein-teszt_1

„Január volt az, amikor minden felborult, amikor jött a lehetőség, és rengeteg időt töltöttem egyedül, hogy biztosan alaposan átgondoljam a dolgokat és a helyes döntést hozzam meg a saját szempontomból. Úgy érzem, megfelelően döntöttem.”

„Rendkívül izgatott vagyok. Nagyon izgatott vagyok az idei év miatt. Tudom, hogy ez a csapat fog még világbajnokságot nyerni, és büszke leszek rá, mert tudom, hogy én is a részese voltam ennek, mivel rengeteg dolgot intéztünk, hogy sokszínűbbé váljon a csapat és milyen folyamatokon megyünk keresztül. Mindig része leszek ennek, de várom az új kihívást is. Rengeteg érzelmet fogok megélni eközben, várom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: