DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

McLaren: Nyíltan kell kezelni a Horner-ügyet

Zak Brown szerint nagyon fontos, hogy meglegyen a kellő nyíltság ebben az ügyben, és reméli, hogy gyorsan le is zárul a Red Bull belső vizsgálata.

Mivel Christian Hornernek is részt kellett vennie a csütörtöki csapatfőnöki sajtótájékoztatón Bahreinben, így természetesen nem kerülhette ki a kérdést az ellene zajló vizsgálattal kapcsolatban – igaz, ezúttal is érezhető volt, hogy minden résztvevő igyekszik kiemelt óvatossággal kezelni a témát, és nem erre fókuszálni.

Az egyetlen igazán ezt firtató kérdést pedig Horner el is ütötte egy egyszerű válasszal:

„Ahogy tisztában vagytok vele, zajlik egy procedúra, amiben én is érintett vagyok, és mivel ez így van, attól tartok, hogy nem kommentálhatom a vizsgálatot. Tényleg nem mondhatok róla semmit, nyilván mindenki szeretné, hogy a lehető leghamarabb lezáruljon, de igazán nem tudok mit mondani” – reagált a Red Bull vád alatt lévő csapatfőnöke.

ATP_F1_50169_20230331_Melbourne_Peterson_resize



Zak Brownt, a McLaren vezérigazgatóját is megkérdezték erről a témáról, a wokingiak első embere pedig el is mondta a véleményét – tulajdonképpen hasonlóan fogalmazott, mint szerdán Toto Wolff ugyanebben a témában.

„A vádak extrém komolyak. A Red Bull a jelek szerint elindított egy vizsgálatot, és mindannyian azt reméljük, illetve azt feltételezzük, hogy nagyon nyíltan kezelik az ügyet, ahogy az FIA és az F1 mondta. Viszont gyorsan is kell kezelnünk, mert nem hiszem, hogy ilyen szalagcímeket akar, vagy ilyenre van szüksége az F1-nek jelenleg” – fogalmazott Brown a Formula.hu részvételével zajló eseményen.

„Szerintem egyszerűen fontos, hogy nyíltan és megfelelően kezeljék az ügyet, úgy, hogy ne maradjanak kétségek. És bármi is lesz a konklúzió, az is megfelelően, nyíltan legyen kezelve. Természetesen a sokszínűség és az egyenlőség extrém fontos nekünk, a partnereinknek, és mindenkinek az F1-ben” – tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: