DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 8. hétfő
F1

Alonso a Formulának: Nagyot kell álmodni

Fernando Alonso a Red Bullt hozta példaként, amikor a Formula.hu az Aston Martin céljairól kérdezte. A Mercedesről viszont nem akar beszélni.

A Netflixre érkező új Drive to Survive-évadban Lawrence Stroll, az Aston Martin vezére úgy fogalmazott, hogy a világ legjobb F1-es csapatát fogja összehozni – ez hallható a kiadott előzetes videóban is.

Kollégánk, Mészáros Sándor erre kérdezett rá a második bahreini tesztnap sajtótájékoztatóján Fernando Alonsónál: ő reálisnak tartja a főnöke célkitűzését?

f1-alonso-aston-2024



„Nagyot kell álmodni, de egyúttal reálisan is kell látni a helyzetet. Ehhez idő kell, ez nem kérdés, a mezőny ugyanis nagyon erős” – mondta Alonso a Formula.hu kérdésére.

„Viszont az is igaz, hogy amikor a Red Bull jött az F1-be, ők is mertek nagyot álmodni, és nekik is idő kellett, hogy a sportág legjobb csapata legyenek. De el lehet jutni erre a pontra, Lawrence-nek megvan ez az ambíciója, és mi megpróbálunk segíteni neki, hogy rövid úton elérje” – tette hozzá egy mosoly kíséretében.

A spanyolt a sajtótájékoztatón egyébként ismét megkérdezték egy potenciális Mercedeshez igazolásról is, és hogy mit szólna George Russellhez, mint csapattárs.

A kétszeres világbajnok azonban úgy reagált, hogy erre a kérdésre már múlt héten az Aston bemutatóján is válaszolt, és nem akarja ismételni magát, mert tudja, hogy ez a kérdés jövő héten is fel fog merülni…

A tesztnap eseményeit folyamatosan frissülő szöveges közvetítésünkben követhetitek!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: