DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Túl korai értékelni a teljesítményt” – Ferrari

Charles Leclerc és Carlos Sainz is pozitív napról számolt be: szerintük a Ferrari egyelőre azt teljesítette, amit terveztek, úgyhogy elégedettek.

Korrekt napot teljesített szerdán Bahreinben a Ferrari: Carlos Sainz a harmadik helyen zárt, Charles Leclerc pedig a legjobb lett azok közül, akik csak délelőtt köröztek a kollektív teszt első napján.

A Max Verstappenhez viszonyított hátrány ugyan hatalmas, de a Scuderiánál nem elégedetlenek:

„Pozitív napunk volt, 373 kilométert teljesítettünk. Képesek voltunk hiba nélkül végigmenni a teljes programunkon, hasznos adatokat szereztünk, így a mérnökökkel együtt jobban megértettük az SF24-est” – mondta a nap végén Sainz.

f1-ferrari-sainz-bahrein



„Ahogy máskor, úgy most is túl korai lenne következtetéseket levonni a tesztnapból, szóval igyekszünk maximalizálni a következő két napot is, hogy felkészüljünk a jövő heti szezonrajtra. Jó érzés volt ténylegesen is visszaülni az autóba a téli szünet után” – tette hozzá a spanyol.

„Elég produktív délelőttünk volt, főleg a megtett kilométer szempontjából” – vette át a szót Leclerc.

„A teljesítményt túl korai kommentálni, vagy következtetni belőle akármire. Minden tervet teljesítettünk, minden úgy alakult, ahogy terveztük, és ez pozitív. Így folytatjuk a munkát, és két újabb hasznos napot akarunk végrehajtani az első futam előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: