DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

A Ferrari tényleg ott tart, ahol szeretne?

A szimulátorban töltött idő alapján a Ferrari mindkét F1-es pilótája úgy véli, sikerült előrelépniük, és okot tudnak adni az örömre a szurkolóknak, akik kitartottak mellettük a nehéz időkben.

Az új Ferrari, az SF-24-es leleplezése után természetesen a versenyzők nyilatkozatai is megérkeztek: Charles Leclerc és Carlos Sainz is nagyon pozitívan áll idei munkaeszközéhez, hiszen az elmondások szerint a szimulátáros tapasztalatok roppant kedvezőek.

A monacói versenyző emellett a megújult dizájnt is kimondottan tetszetősnek találja: „Nagyon tetszik az autó kinézete, beleértve a fehér és sárga részeket is a karosszérián. De persze az érdekel igazán, hogy hogyan fog teljesíteni a pályán, hiszen csak ez számít” – nyilatkozta, majd így folytatta: „Az SF-24-nek kevésbé érzékenynek és könnyebben vezethetőnek kellene lennie, hiszen nekünk, versenyzőknek ez kell ahhoz, hogy jól teljesítsünk.”

leclerc-sainz-2



„Arra számítok, hogy az autó több területen is előrelépést jelent majd, és a szimulátorban kialakult benyomások alapján azt hiszem, ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Az idei szezonban az a cél, hogy mindig az élmezőnyben legyünk, és szeretnék sok okot adni a rajongóinknak az örömre azzal, hogy a futamgyőzelmeket nekik ajánlom” – zárta szavait bizakodóan a Vörös Herceg.

Leclerc csapattársa idén utoljára Carlos Sainz lesz, aki szintén kiemelte a szimulátoros pozitív tapasztalatokat: „Amikor először megláttam az SF-24-et, alig vártam, hogy beugorjak és beindítsam, most pedig azt, hogy a pályán is vezethessem, hogy lássam, hogy korrelál-e azzal az érzéssel, amit a szimulátorban tapasztaltam, vagyis hogy ez valóban az az előrelépés-e, amire mindannyian vágyunk.”

leclerc-sainz-1

„A cél az, hogy az autó jobban vezethető legyen, és ezáltal egyenletes versenytempót tudjon futni, mivel ezek az alapvető követelmények a győzelmekért való küzdelemhez” – folytatta a spanyol, aki kollégájához hasonlóan kiemelte a szurkolók szerepét:

„Mi, versenyzők mindent megtettünk, hogy pontos visszajelzéseket adjunk a mérnököknek, és biztos vagyok benne, hogy a maranellói dolgozók meghallgatták az igényeinket. Szeretnénk a szurkolóknak is adni valami okot az örömre, hiszen tavaly annyira támogattak minket, még akkor is, amikor nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan mi akartuk.”

sf24-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: