DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Mi igazságos az F1-ben?” – Gasly a Hamilton-helyzetről

Tudott arról, hogy beszél egymással Hamilton és a Ferrari, szerinte elég sokáig sikerült titokban tartani. Sok sikert kíván a britnek.

Pierre Gaslyt is megkérdezték az Alpine szerdai autóbemutatóján Lewis Hamilton Ferrarihoz igazolásáról, mint az évtized eddigi legnagyobb csapatváltásáról.

A francia pilótát ez abból a szempontból is érinti, hogy korábban az ő neve is felmerült Charles Leclerc esetleges csapattársaként – a monacóival jó barátok, és tavaly voltak arról hírek (a Formula Podcastben beszéltünk is ezekről), melyek szerint Gasly 2024 után távozna az Alpine-tól, és a Ferrari lehet egy opció számára.

Hamilton Lewis 250823-07_resize



„Nyilván régóta van a Mercedesnél, de tisztában voltam azzal, hogy zajlanak a beszélgetések a Ferrarival. Szerintem elég sokáig titokban tudták tartani. Nyilván a karrierje vége felé halad, szóval egy most vagy soha alkalom volt, és a legjobbakat kívánom neki” – mondta Hamiltonról Gasly.

„Természetesen izgalmas dolog ez a pilótapiacon és a sport számára is, hiszen ő a legsikeresebb versenyző, aki egy új projekthez csatlakozik, új kihívás elé néz, és szerintem ezt mindenki nagyon közelről fogja figyelni.”

 

Mi lesz Sainzcal?

Szóba került Carlos Sainz, akinek így nem maradt hely Maranellóban – Gasly szerint Hamilton miatt egyszerűen ez volt a logikus döntés a Ferrari részéről, nem kell az igazságosságot keresni.

„Először is: mi igazságos az F1-ben? Szerintem Carlos egy nagyszerű pilóta, Lewis pedig egy fantasztikus pilóta, mindenidők legjobbja. Szóval innen nézve szerintem ez egy lehetőség volt mindkét oldal számára. Szerintem a Ferrari és Lewis közösen használta ezt ki. Nyilván trükkösebb helyzetbe került ezzel Carlos, nem könnyű.”

A Hamilton-átigazolást részletesebben is kibeszéltük Pitwall című műsorunkban:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: