DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Máig van szerződésem a Mercedesszel” – Ocon esélyes Hamilton helyére?

Ezzel reagált a pilótapiac beszédtémájára az Alpine franciája. Gasly állítja, nem lepte meg Hamilton csapatváltása, amit hosszú ideig titkolhattak.

Esteban Oconnal is számolni kell a 2025-ös pilótapiac jelenleg legaktuálisabb nyitott kérdésében: ki foglalja el Lewis Hamilton megüresedett helyét a nyolcszoros konstruktőri világbajnok csapatnál. A francia pilóta még 2015-ben csatlakozott a Mercedes juniorprogramjához, és a márka hátszelével került a Manor, majd a Force India kötelékébe, az F1-ben kihagyott 2019-es szezonban pedig tartalékpilóta volt az alakulatnál.

Bár az Alpine (korábban Renault) alakulatánál ötödik szezonjára készül, pályafutását még mindig Toto Wolff és a Mercedes menedzseli, több szállal is kötődik a csillagos márkához, 2025-re pedig egyelőre szabadon igazolhat. Az Alpine szerdai bemutatóját követő sajtótájékoztatón az erre vonatkozó kérdésre is válaszolnia kellett.

„Mindig is erősen kötődtem a Mercedeshez, és még mindig a juniorversenyzőjük vagyok. Habár már nem vagyok juniorkorú, de máig bizonyos fokú szerződésem van velük. Ez a helyzet, de meglátjuk. Jelen pillanatban teljes mértékig elkötelezett vagyok az Alpine iránt, erre fókuszálok” – mondta a virtuális sajtótájékoztatón, amelyre a Formula.hu is bejelentkezett.



„A pályán jó munkát kell elvégeznem, mint mindig. Az F1-ben minden év kritikus, mert nem számít, van-e szerződésed vagy nincs, ha nem teljesítesz, kieshetsz. Aki pedig erős munkát végez, azt mindig szóbeszéd és pletykák övezik, Amíg rólad beszélnek, azt jelenti, hogy a pályán valamit jól csinálsz” – beszélt arról Ocon, hogy elismerésként értelmezi a Mercedes-vonalat.

Gasly számított Hamilton átszerződésére

Míg Ocon úgy fogalmazott, „mindenkit meglepett” a hétszeres világbajnok csapatváltása, az Alpine másik pilótája állította, ő már korábban tudott a nyilvánosságot sokként érő, az első hírmorzsák utána nagyon gyorsan, egy napon belül megerősített Hamilton-Ferrari kapcsolatról.

„Nyilvánvaló, hogy régóta a Mercedesszel van már, de tisztában voltam vele, hogy párbeszédben áll a Ferrarival. Végső soron közeledik karrierje vége, most vagy soha helyzetbe került. Szerintem hosszú ideig titokban tartották. A legjobbakat kívánom neki.”

„Biztos vagyok benne, hogy mindenki árgus szemmel figyeli majd, hiszen minden idők legsikeresebb versenyzője vállal egy új kihívást. Szerintem mindkét oldalon lehetőség támadt, a Ferrari és Lewis közösen ragadták meg. Nyilván Carlos nehezebb helyzetbe került most” – reflektált Gasly is a Hamilton-hírre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: