DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Williams: Albon 2025 végéig aláírt velünk

James Vowles, a grove-i istálló F1-es főnöke igyekezett rövidre zárni a pilótáját érintő pletykákat: szerinte rajtuk múlik, hogy Albon a neki kijáró helyen szerepelhessen.

Alexander Albon 2022-ben, a Red Bull-ülés elvesztése után egy évvel tért vissza a Formula-1-es mezőnybe a Williamsnél, ahol igazi vezérpilótává vált az elmúlt két szezonban: tavaly gyakorlatilag egymaga szerezte meg a csapatnak a konstruktőri világbajnoki hetedik helyezést.

Teljesítményével a brit-thai pilóta sokak elismerését és figyelmét kiváltotta, így több sajtóértesülés – így a Formula.hu információi – szerint is ő lehet az őrültnek ígérkező pilótakeringő egyik kulcsfigurása a 2025-ös évadot megelőzően.

f1-albon-williams-1



Mint arról mi is írtunk korábban, Albon neve még korábbi csapatánál, a Red Bullnál is felmerülhetett: a Formula.hu az elsők között írt erről, de a napokban más sajtóorgánumok is megpendítették a témát, sőt hároméves megállapodásról is cikkeztek.

A Williams bemutatóját követő sajtóbeszélgetésen a Formula.hu jelenlétében azonban James Vowles csapatfőnök igyekezett rövidre zárni a találgatásokat Albonnal kapcsolatban:

„Alex aláírt a Williamsszel 2025 végéig, ez aláírt megállapodás. Nem nagyon beszéltem nyilvánosan erről, mert nem éreztem szükségét. Szóval bármilyen cikket is láttok, és volt egy konkrét is, ezek legjobb esetben is egyéni spekulációk” – jelentette ki Vowles.

„És ahogy már elmondtam, az a mi feladatunk a Williamsnél, hogy olyan környezetet teremtsünk, amelyet egy Alex kaliberű versenyző megérdemel. Ez ilyen egyszerű. Ő egy hihetetlen pilóta, aki megérdemli, hogy a mezőny elejében szerepeljen.”

f1-albon-williams-2

„Ő és én jókat szoktuk beszélgetni arról, hova akarunk előrelépni. Azt akarjuk, hogy hosszú ideig tartson a közös kalandunk ebben a csapatban. Ezt ki kell érdemelnünk, ez nem a képzeleten alapszik. Meg kell mutatnunk a világnak, hogy nem a régi Williams vagyunk és nem hátrafelé nézünk, hanem folyamatosan haladunk előre.”

 

Albon: Majd az idő eldönti

Természetesen Albon sem kerülhette ki a maga sajtóbeszélgetésén az arra irányuló kérdést, hogy a Vowles által említett szerződés azt jelenti-e, hogy 2025-ben is biztosan a Williamsnél fog vezetni – és ő már egy árnyalattal kevésbé konkrétan fogalmazott:

„Meglátjuk. Majd az idő eldönti. 2024-re koncentrálok, és az igazi fókusz azon van, hogy fejlődést érhessünk el 2025-re, ezen dolgozom. Reálisan nézve a csapattal akarok lenni. Ha a csapat ott fog tartani, ahol szeretném, akkor ez egy hosszú távú megállapodás lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: