DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Sajtó: A Mercedes csapattagjaival már közölték a hírt, Hamilton távozik

Csütörtökön 14 órakor összehívták az alkalmazottakat a Mercedes brackley-i központjában, ahol tájékoztatták őket: Lewis Hamilton 2024 végén távozik a csapattól, a Ferrarihoz igazol.

A Sky Sports Brackley-be küldött tudósítója számolt be az eseményről a csatornán: bár a tájékoztató zárt ajtók mögött zajlott, a riporter információi szerint azt adták a csapattagok tudtára, Lewis Hamilton a 2024-es szezon végén elhagyja a Mercedest, és 2025-től a Ferrari versenyzője lesz. A riporter megfigyelései szerint a gyűlés 10 percig tartott – a Sky kamerái rögzítették, hogy egymással beszélgető csapattagok hagyják el a helyszínt szállingózva.

A mai korábbi hírek alapján a Mercedes belső körben tartott tájékoztatóját követően bármikor megérkezhet a hivatalos bejelentés: Lewis Hamilton a szezon végén elhagyja a csapatot.

A távozás oka: Hamilton már nem bízik a Mercedes műszaki stábjában?



A Racingnews365.com információi szerint a távozásban fontos szerepet játszhat a csapat egy kulcsfontosságú mérnökének távozása. Loic Serra a Mercedes teljesítményért felelős mérnöke volt, aki elhagyta a csapatot, és a kötelező kényszerszabadságolás letöltése után 2025-ben áll munkába új munkaadójánál, a Ferrarinál. Serra a korábbi műszaki igazgató, Mike Elliott ellenében nem értett egyet a Mercedes elmúlt két szezonjának autókoncepciójával. Vele együtt más mérnökök is távoztak, a csapatnak nélkülük kell fejlesztenie a W15-öt – amely első szimulációi során nem hozta meg a várt áttörést. Ezt a sajtóértesülést itt fejtettük ki részletesebben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: