DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Lewis Hamilton a Ferrari új F1-es pilótája?

Felerősödtek a híresztelések, ez már több, mint pletyka: küszöbön állhat az év(tized) F1-es bejelentése!

Úgy tűnik, hogy komolyan kell venni Lewis Hamilton Ferrarihoz igazolását: amint arról korábban beszámoltunk, olasz és spanyol lapértesülések szerint a hétszeres világbajnok sokkolhatja az F1-es közeget, és 2025-re Maranellóba költözhet a Mercedestől, hogy elfoglalja Carlos Sainz ezek szerint megüresedő helyét.

 

Ez több, mint pletyka

Most viszont már más források is ezt mondják: a Sky Sports arról számolt be, hogy Toto Wolff összehívta a Mercedes stábját ma reggel amiatt, hogy fel kell készülniük az említettek mai bejelentésére. Állítólag ott közlik a csapattagokkal, hogy Hamilton távozik, majd ezt követheti a hivatalos bejelentés.

A The Race is úgy tudja, hogy Hamilton és a Ferrari már megegyezett egymással, és csak a bejelentés hiányzik a bombasztikus átigazolásról. 

A Formula.hu saját vizsgálódásai is abba az irányba mutatnak, hogy Sainz távozása közelít a biztosra vehetőhöz, és az is világos, hogy a Hamilton-ügy tényleg mozgásban van.

Hamilton 2023-ban kétéves szerződést írt alá a Mercedesszel, de a hírek szerint a második év opciós, vagyis 2024 végén kiléphet ebből a kontraktusból és szabadon igazolhat máshova.



ATP_F1_7649_20230630_AUSTRIA_Stiefel_resize

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: