DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Norris már most Sainzék elé helyezi Piastrit

A McLarennel több évre aláíró brit F1-es úgy érzi, a fiatal ausztrál keményebb kihívást jelent, mint két korábbi csapattársa – de ennek csak az előnyeit látja.

Eddigi öt szezonja alatt rendre erős csapattársakat kapott a Formula-1-ben Lando Norris. 2019-ben és 2020-ban Carlos Sainzcal versenyeztek együtt a McLarennél, akivel kifejezetten jó kapcsolata alakult ki, majd a következő két szezonban Daniel Ricciardo ült mellé, és bár a wokingiak egyetlen győzelmét az ausztrál szerezte, összességében a fiatal brit könnyedén legyőzte őt házon belül.

Tavaly Ricciardo helyén debütált Oscar Piastri, aki ugyan sprintgyőzelmet szerzett Katarban, de főként versenytempóban még volt némi elmaradása Norrisszal szemben.

f1-norris-piastri-mclaren-1



Ennek ellenére amikor a Sky Sports a többéves szerződéshosszabbítása apropóján készített interjúban arról kérdezte a 24 éves pilótát, hogy Piastri végül keményebb kihívást jelenthet-e majd számára házon belül, mint előtte Sainz és Ricciardo, így felelt Norris:

„Szerintem ez már most is igaz, szóval igen. Már tavaly is szép kihívást jelentett számomra, és úgy vélem, remekül dolgoztunk együtt. Úgy gondolom, egy rendkívül tehetséges versenyző, nagyon keményen dolgozik, úgyhogy élveztem.”

„Jó érzés volt, hogy kicsit jobban meghajtottak, hiszen bármennyire is utáljuk, annyira szeretjük és üdvözöljük is ezt, mert biztosra akarok menni, hogy amikor majd a bajnokságért harcolhatok, minden tekintetben készen álljak – és ha egy olyan csapattársad van, aki kicsit jobban meghajt téged, azáltal még felkészültebb leszel. És ez volt a helyzet velem az előző évben” – magyarázta a brit.

f1-norris-piastri-mclaren-2

„Rengeteget segített a csapatnak, és szerintem nagyszerűen dolgoztunk együtt, mivel ugyanaz a célunk. Bajnokok akarunk lenni, futamokat akarunk nyerni, és ezt nem fogjuk tudni elérni, ha közben utáljuk egymást vagy nem jövünk ki jól egymással.”

„A dolgok mindig megváltoznak, amikor elkezdesz győzelmekért és a világbajnoki címért küzdeni, de sokat segített a csapatnak, és pontosan erre volt szükségünk, és várom a további csatáinkat és azt, hogy hosszabban is együtt dolgozzunk.”

Az biztos, hogy a Norris–Piastri páros még legalább három idényen át együtt fog dolgozni a McLarennél, hiszen előbbi a többéves hosszabbítással legalább 2027-ig elkötelezte magát, de második idényére készülő kollégája is aláírt már tavaly a 2026-os évad végéig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: