DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Verstappennek nem hiányzik a Hamilton-rivalizálás

Természetesen le akarják győzni egymást az F1-es versenyeken, de egyébként nincs feszültség közöttük. A nyolc vb-cím sem kimondottan célja a hollandnak.

Max Verstappen 2021-ben az elmúlt időszak legfeszültebb és legkiélezettebb világbajnoki párharcában szerezte meg első Formula-1-es világbajnoki sikerét: a holland és Lewis Hamilton szinte az összes versenyen késhegyre menő küzdelmet vívott egymással, s a cím sorsa csak a szezonzáró utolsó körében dőlt el – nem kis részben Michael Masi versenyigazgató máig vitatott és hibás döntésének is köszönhetően.

A Red Bull versenyzője azóta két könnyebb hadjárat végén növelte immár háromra az F1-es titulusai számát, sőt míg 2022-ben legalább az idény első fázisában kihívónak tűnt Charles Leclerc és a Ferrari, tavaly gyakorlatilag ellenfél nélkül produkálta minden idők egyik legdominánsabb szezonját a 22 nagydíjon aratott 19 győzelemmel.

f1-verstappen-hamilton-redbull



Azt már korábban elmondta Verstappen, hogy nem igazán hiányoznak neki a szorosabb csaták a futamokon, most pedig a The Timesnak adott interjúból az is kiderült, hogy a 26 éves pilótának a 2021-ben a Hamilton elleni csatában tapasztalt feszültség és rivalizálás sem hiányzik:

„Nincs szükségem az olyan típusú rivalizálásra. Természetesen le akarjuk győzni egymást, de hogy őszinte legyek, amint privát környezetbe kerülök, teljesen úgy viselkedünk egymással, mint az átlagos srácok.”

 

Nem érdekli Verstappent a nyolc F1-es vb-cím

Verstappen nagy léptekkel halad előre a Formula-1-es örökranglistákon: már a háromszoros világbajnokok táborát erősíti, így már csak a négy-négy elsőségig jutó Alain Prost és Sebastian Vettel, az ötszörös győztes Juan Manuel Fangio és a hét év végi sikerrel rekorder Michael Schumacher és Hamilton áll előtte, míg a futamgyőzelmi statisztikákban már csak utóbbi páros előzi meg őt.

f1-verstappen-redbull-2023_1

Ha a Red Bull és az ő formája is kitart, Verstappen még tovább javíthatja a mutatóit, sőt egyesek már arról is beszélnek, hogy akár a nyolc vb-címet is elérheti. Magát a versenyzőt azonban mindez nem igazán izgatja:

„Ha megtörténik, megtörténik. De szerencsésnek kell lenned ahhoz, hogy hosszabb ideig nagyszerű autóban ülhess. Nagyban függsz attól, milyen eszközök állnak a rendelkezésedre.”

„Amikor megnyertem az első címemet, azt mondtam, hogy minden, ami azután jön, már csak bónusz lesz, hiszen reálisan nézve mindent elértem már az F1-ben, amit el akartam. Álltam a dobogón, szereztem pole-pozíciót, nyertem világbajnokságot. Erről álmodtam, hogy ezeket elérjem az F1-ben. Mostantól kezdve csak próbálok a csúcson maradni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: