DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Mick Schumacher: Mindig is az F1 marad az álmom

Nem adta fel annak reményét a német, hogy visszatérjen az F1-be, de ha a WEC-ben tud új karriert felépíteni, azzal is boldog lesz.

Mick Schumacher a Formula-2 bajnoki címével a zsebében debütált 2021-ben a Formula-1-ben a Haas színeiben, ahol összesen két szezont húzott le, a 2023-as évadra azonban kiszorult a csapatból és a mezőnyből egyaránt.

A német pilóta apja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher egykori csapatához, a Mercedeshez került teszt- és tartalékversenyzőként, és Toto Wolff, valamint a Lewis Hamilton, George Russell páros számos alkalommal dicsérte is a szimulátoros munkáját.

wec-mick-schumacher-alpine



2024-ben aztán újra versenyezni fog Schumacher, bár nem az F1-ben: az Endurance-világbajnokság Hypercar-kategóriához most csatlakozó Alpine csapott le rá, így a WEC-ben láthatjuk majd őt – miközben a Mercedesnél is megtartotta a tartalékosi szerepkörét, sőt a szerződései értelmében potenciális ütközés esetén az is élvez elsőbbséget.

Schumacher most azt is elárulta, hogy nem is tett le arról, hogy egy napon újra a Formula-1-es rajtrácson állhasson:

„Az F1 volt mindig is az álmom, és mindig az álmom is marad” – idézi szavait a Crash.net portál. „Ugyanakkor semmi ok nincs rá, hogy itt maradjak, ne versenyezzek, és mindenki mögé essek… Inkább körülnézek és keresek valamit, ahol versenyezhetek és fejleszthetem a képességeimet. Ha végül ez az út nem vezet vissza az F1-be, hanem helyette egy másik karrierhez, akkor örömmel teszek így.”

f1-mick-schumacher-mercedes

A 24 éves versenyző arról is beszélt, milyen képességeit tudta fejleszteni a Mercedes tartalékversenyzőjeként:

„Versenyzőként most már sokkal jobban tudom, mit akarok a körülöttem lévő csapattól, hogy mi az értékem és mit tudok adni a csapatnak. Nyilvánvalóan az első F1-es évemben nehéz volt pontosan felmérni, mi lehetne a pozícióm és meddig mehetek el a megjegyzéseimmel és mindennel.”

„De most, hogy egy éven át már dolgoztam George-dzsal és Lewisszal, valamelyest már tudom, milyen magasra van helyezve a léc és milyen messzire mehetek el, most már nem jelent a jövőben megosztani az információkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: