DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Bejelentés: Allison marad a Mercedes F1-es technikai igazgatója

A Mercedes közleménye értelmében „hosszú távú” megállapodást írtak alá a szakemberrel, aki így a 2026-os új szabályrendszer alatt is vezetni fogja a technikai részleget.

James Allison 2017-ben csatlakozott a Ferraritól a Mercedeshez, ahol a technikai igazgatói pozíciót töltötte be. Egy rövid időre aztán a vezető technikai igazgató posztját vette át, amelynek keretében a hosszabb távú stratégiáért volt felelős, 2023 áprilisában azonban visszacserélték a szerepeket az istállót azóta el is hagyó Mike Elliott-tal, így újfent ő az F1-es alakulat technikai igazgatója.

A mostani bejelentés értelmében pedig még az is marad: a Mercedes ugyanis hosszú távú megállapodást kötött Allissonnal. A pontos végdátumot vagy az időtartamot nem hozta ugyan nyilvánosságra a gárda, de a közleményből kiderül, hogy Allison vezetésével fognak belevágni az új szabályrendszert hozó, 2026-ban kezdődő érába is.

f1-james-allison-mercedes-1



„Rengeteg szerencsét hozott számomra a Formula-1, de egy sem volt nagyobb annál, mint válaszolni Toto felkérésére 2017-ben, hogy csatlakozzak a Mercedeshez” – nyilatkozta Allison. „Óriási megtiszteltetés, hogy folytathatom ezt a kalandot és tovább dolgozhatok a briliáns kollégák oldalán, és együtt harcolhatunk a bajnoki sikerekért.”

A maga is nemrég hároméves hosszabbítást aláíró csapatfőnök, Toto Wolff méltatta Allisont a Mercedes közleményében: „Leegyszerűsítve: ő a sportágunk leglenyűgözőbb technikai vezetője. A gladiátor szellemisége a tudásával, a tapasztalatával és az elhivatottságával ötvözve mindenki fölé emeli. A hatása viszont jóval túlmutat ezen.”

„Amióta csak 2017-ben csatlakozott, kulcsfontosságú társam és partnerem volt személyesen. Nyíltan és őszintén beszélhetünk: ez a csapat „kemény szeretet” kultúrájának megtestesülése, amely létfontosságú ahhoz, hogy mindnyájan a legjobbunkat nyújtsuk. A legfontosabb azonban az, hogy James egy igaz barát, akire támaszkodni lehet, nemcsak a sikeres, hanem a nehéz időszakok során is. Élvezetes volt együtt dolgozni vele az elmúlt hét évben, és várom, hogy a következő sok-sok évben is így tegyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: