DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Toxikus volt a légkör Sainz és Verstappen között

Majdnem egy szinten volt Max Verstappennel és igazságtalanul tekintették elkényeztetett pilótacsemetének – Carlos Sainzról beszélt Helmut Marko.

Miközben Charles Leclerc szerződéshosszabbítását szinte mindenki tényként kezeli, a Ferrari másik versenyzőjét, Carlos Sainzot újra és újra összeboronálják az Audival, s a spanyol távozásáról szóló pletykákat tovább erősítette az a tény, hogy személyes szponzora, az Estrella Galicia elhagyta a Ferrarit –bár ennek oka minden bizonnyal inkább ott keresendő, hogy a vörösökhöz egy másik sörmárka, a Peroni érkezik.

sainz-katar



Így aztán az sem véletlen, hogy Sainz azok közé a versenyzők közé tartozik, akikről meglehetősen sok véleményt fogalmaznak mostanság, s ebbe a sorba a mindig mindenről markáns meglátásokkal bíró Helmut Marko is beállt, aki annak idején a spanyolt Max Verstappennel együtt hozta be az F1-be.

A spanyol és a holland még a Toro Rosso színeiben voltak csapattársak 2015-ben és 2016 elején, s bár a teljesítményük egyaránt remek volt, sok volt a csapaton belüli villongás, ami talán részben a két temperamentumos édesapának is volt köszönhető. Marko így idézte fel azt az időszakot:

sainz-verstappen-2015

„Sainz kétségkívül nagyszerű versenyző, a Toro Rossónál szinte egy szinten volt Maxszal, ám elég mérgező volt a légkör kettejük között, így nem láttam módját, hogy nálunk tartsuk” – utalt Marko arra a döntésre, amikor 2017-ben elengedték a Renault-hoz távozó spanyolt, majd hozzátette:

„Igazságtalanul terhelték azzal a képpel, hogy ő csak egy elkényeztetett pilótacsemete, a valóságban ugyanis folyamatosan küzdenie kellett a boldogulásért. De amikor választanunk kellett Max és Carlos között, egyértelmű volt, hogy mit kell tennünk.”

sainz-sr

Az idősebb Sainz az idei Dakaron

Ha már az idősebb Carlos szóba került: a Dakar értékelését jelenleg is vezető élő legenda a spanyol Cadena Cope-nak nemrég szót ejtett arról a bizonyos meghosszabbítandó szerződésről, melynek előkészítése elmondása szerint már zajlik, hiszen a csapat elégedett fia teljesítményével.

„A Scuderia részéről tudatták velünk, hogy elégedettek Carlosszal. Ők legalábbis ezt mondták. Azt hiszem, hogy most, az év elején folytathatja a szerződéshosszabbítási folyamatot, aztán meglátjuk, milyen fejlemények érkeznek” – mondta a 61 éves ralis ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: