DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ingyen is a Red Bullhoz szerződnének?

Ismét hitet tett Sergio Perez mellett a Red Bull, de emellett arra is utalt az energiaitalosok első embere, hogy nagy az érdeklődés a mexikói ülése iránt.

Kevés olyan sokat tárgyalt F1-es téma volt 2023-ban, mint Sergio Perez jövője, akinek gyenge teljesítménye miatt gyakran az is megkérdőjeleződött, hogy egyáltalán a 2024 végéig érvényes szerződését kitöltheti. Most, január első napjaiban az legalábbis garantáltnak látszik, hogy a mexikói megkezdheti az évet az energiaitalosoknál, de jövője továbbra is tele van kérdőjelekkel.

Christian Horner csapatfőnök a Sky Sportsnak nyilatkozva utalást tett arra, hogy komoly az érdeklődés a Red Bull második ülése iránt: „A 2024-es nagy év lesz, sok versenyző szerződése lejár. A saját istállónkban nagyszerű tehetségek vannak, de természetesen az autó nagyon vonzó más versenyzők számára is.”

perez-abudhabi



Horner azt is elárulta, hogy több versenyző is megkereste a csapatot azzal, hogy akár ingyen is vezetnének náluk, de a váltást nem szabad készpénznek venni: „Checo a mi versenyzőnk. Ha jól teljesít, akkor meg akarjuk tartani 2025-re, de minden azon múlik, hogyan teljesít a csapattársához képest” – mondta a brit csapatvezető, majd így folytatta:

„Checo kiváló képességekkel bír, és Max csapattársának lenni nagyon kemény feladat. Szerintem igazi mentális erőről tett tanúbizonyságot azzal, hogy képes megbirkózni ezzel a teherrel” – méltatta versenyzőjét Horner, de kitért a mexikói leggyengébb pontjára is:

horner-marko

„A szombatokra kell koncentrálnia, hogy az átlagos kvalifikációs teljesítménye sokkal közelebb legyen Maxhoz. Előrébbről kell indulnia, különösen, ha a rajtrács össze fog zárulni. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy sok autó legyen közte és Max között” – zárta szavait a minap III. Károly által is elismerésben részesített csapatvezető.

Mindeközben az energiaitalosok tanácsadója, Helmut Marko az oe24-nek szintén úgy nyilatkozott, hogy Perez „jelen állás szerint” kitölti az év végéig szóló szerződését, s emellett arról is megkérdezték, fenntartja-e korábbi álláspontját, miszerint Liam Lawson jövőre már az F1-ben fog szerepelni.

lawson-singapore

A válasz több értelmezési lehetőséget is magában rejt, különösen ha azt is figyelembe vesszük, hogy a fiatal új-zélandi a tervek szerint nem fog aktívan versenyezni 2024-ben: „Igen, de előtte még néhány futamot teljesítenie kellene, hogy kiderüljön a valós potenciálja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: