DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ecclestone: Mick Schumacher felejtse el a nevét!

Szükségtelen nyomást jelent Mick Schumachernek a neve, el kellene felejtenie, és önálló személyiségként fejlődnie – így véli az F1 egykori mindenható ura.

Az F1 egykori mindenható ura, a kilencvenéves kora felett is aktívan „politizáló” Bernie Ecclestone ma is örömmel nyilvánítja ki kendőzetlen véleményét a sportág aktuális kérdéseiről, s amikor a német sajtóban a Mercedes tartalékpilótai szerepe mellett az Alpine WEC-programjához csatlakozó Mick Schumacherről kérdezték, természetesen örömmel válaszolt.

Amikor azt vetették fel neki, hogy terhet jelent-e a fiatal versenyző számára a Schumacher név, Ecclestone így felelt: „Szerintem igen. Küzdenie kell, ki kell tartania, és meg kell mutatnia, hogy képes jó teljesítményt nyújtani. Nem neki kell megtalálnia azokat az embereket, akik lehetőséget kínálnak neki a versenyzésre, majd azok találják meg őt.”

ecclestone



„A legjobb esetben valaki meglátja, és azt mondja, hogy szükségünk van rá” – folytatta a 93 éves élő legenda. „És nem fordítva, nem arról van szó, hogy valaki a neve miatt fogja befogadni. Felejtse el a nevét, és fejlődjön tovább mint önálló személyiség!”

Mint emlékezhetünk, Schumacher két, feszültségektől sem mentes évet töltött el a Haas F1-es csapatánál a Ferrari versenyzői akadémiájának tagjaként, mielőtt mind a csapat, mind a nevelőprogram megvált tőle. Ecclestone szerint, még ha édesapja múltja miatt érthető választás is volt a maranellói akadémia, nem ez volt a legjobb döntés:

mick-schumi

„A Red Bullnál például jobban megértették volna, segítettek volna neki és felnevelték volna. Rossz kezekbe került” – mondta Ecclestone a Ferrariról és Haasról, majd arra is kitért, hogy az Alpine WEC-programja kimondottan jó irány lehet a német számára:

„Ez az egyetlen és a legjobb dolog, amit jelenleg tehet, hiszen ott megmutathatja a képességeit, ideális esetben jó teljesítményekkel. Akkor az F1-es döntéshozók talán újragondolják a dolgokat, és azt mondják: talán hibát követtünk el, megpróbáljuk újra.”

Schumacher több jó nevű endurance-menővel szerepel majd az Alpine programjában: rajta kívül a csapatban van a négyszeres Le Mans-i kategóriagyőztes Nicolas Lapierre, és a szintén kategóriagyőztes Charles Milesi és Ferdinand Habsburg (mindhárman nyertek bajnokságot is az LMP2-es géposztályban), ott van továbbá a világbajnoki második, Le Mans-ban és Sebringben abszolút dobogót is szerző Matthieu Vaxivier, valamint a háromszoros ELMS-bajnok Paul-Loup Chatin.

wec-alpine-drivers

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: