DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hülkenberget akarja az Audi az F1-es projektbe?

Tettek is ajánlatot már 2024-re, de a Haas érvényesítette a szerződését, így Hülkenberg maradt jelenlegi csapatánál. 2025-re azonban újra próbálkozhat a Sauber.

Több értesülés szerint is szerződésajánlatot tett Nico Hülkenbergnek a Sauber – számolt be a Racingnews365.com.

A német pilótával kapcsolatban többször is felmerült, hogy érdeklődik iránta az istállót átvevő Audi, és később még kaphat esélyt a gyárivá alakuló csapatnál – 2024-re viszont nem tudta elfogadni ezt az ajánlatot, a Haas ugyanis hamar érvényesítette az aláírt szerződésben lévő opciót az előttünk álló szezonra. A Sauber ezt követően tartotta meg Guanyu Zhout, és szavazott az állandóságra, de állítólag még nem tett le a Hülkenberg-tervről a későbbiekre nézve.

1019899247-LAT-20231026-GP2319_105918_ONY6772-672_resize



Hülkenberg 2019 után kapott újra teljes szezonos lehetőséget az F1-ben, a Haas komoly meglepetést okozva hívta őt vissza és ültette be Kevin Magnussen csapattársának 2023-ra. A német pedig meg is tette, amit kellett, az időmérőkön, a futamokon és a pontversenyben is legyőzte a dánt házon belül, ráadásul állítólag a hozzáállása és a munkamorálja is meggyőzte Günther Steinert.

A jelenlegi kontraktusa 2024 végén lejár, és a Sauber, illetve az Audi állítólag továbbra is aktívan számol Hülkenberggel, mint lehetséges opcióval. 

Érdekesség, hogy a Saubernél Valtteri Bottas és Guanyu Zhou szerződése is csak a most következő idény végéig tart, ott szabadon dönthet a 2025-ös felállásáról a csapat, az Audi pedig 2026-ban veszi majd a nevére a gárdát – de ne legyenek illúzióink, a 2025-ös pilótapárosba is erős beleszólásuk lesz Andreas Seidléknek.

Az egyik nagy név, aki érkezhet, Carlos Sainz lehet, akiről szintén régóta pletykálják az érdeklődést, de az ő helyzete valószínűleg a Ferrarin múlik majd – ugyan John Elkann elnök kijelentette, hogy a spanyol maradni fog Maranellóban, de a szerződése neki is lejár 2024 végén, és a pilóta többször jelezte, hogy szeretné időben rendezni a jövőjével kapcsolatos kérdéseket, amire eddig nem került so a Scuderiánál.

audi-f1-spa-3

Az Audi ülése értékes lehet, hiszen egy megérkező nagy gyártóról van szó, biztos háttérrel, komoly tervekkel és költségvetéssel, sok pilóta számára lehet ez izgalma és érdekes lehetőség, és 2025-re amúgy is várható némi átrendeződés a pilótapiacon – Bottasnak és Zhounak nagyon-nagyon kapaszkodnia kell majd azért, hogy megtarthassa a pozícióját.

Hülkenberg pedig a megbízhatóságával és a tempójával is magára irányította a Sauber figyelmét, ráadásul az Audinak az is előny, hogy német, aki sokat látott már az F1-ben, és képes segíteni a most induló projekt felépítésében, elindításában, megfelelő visszajelzéseket adhat a tapasztalataira alapozva.

Ha a német jó szezont fut 2024-ben is a Haasnál, akkor jelen állás szerint erős jelölt lehet a következő évre Hinwilben.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: