DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton szoros kapcsolatot ápol a Ferrari vezetőségével

John Elkann elnökkel és Fred Vasseur F1-es csapatfőnökkel is régóta ismerik egymást, utóbbival utaztak is együtt Toto Wolff-fal.

Az idei szezonban többször is felmerült, hogy a Ferrari megkereste egy szerződéssel Lewis Hamiltont, és hogy a hétszeres F1-es világbajnok John Elkann elnökkel, illetve Fred Vasseur csapatfőnökkel is beszélt erről.

Az azóta kiderült, hogy Hamilton mindkét megkeresést visszautasította, kijelentve, hogy szeretne a Mercedesnél maradni – nemrég Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője szította kicsit ezt a tüzet, bár nagyon hamar el kellett ismernie, hogy valótlanságot állított a témában.

ATP_F1_8400_20230603_BARCELONA_Barni_resize_1



Hamilton pedig most beszélt is arról, hogy milyen kapcsolatban van a Ferrari vezetőségével, illetve Elkann elnökkel:

„Nagyon jól ismerem Johnt, évekkel ezelőtt a Google táborában találkoztunk Szicíliában. Ott kezdődött a barátságunk, és mindig is kapcsolatban maradtunk azóta” – idézi a Racingnews365.com Hamilton szavait.

Frederic Vasseurrel, a Ferrari egy éve munkába állt F1-es csapatfőnökével pedig még régebbre nyúlik vissza a kapcsolatuk: 2006-ban Vasseur csapatával, az ART Grand Prix-vel nyerte meg a GP2-es bajnokságot, mielőtt 2007-ben a McLarennel debütált a csúcskategóriában.

„Fredet 2005 óta ismerem. Mindig is remek kapcsolatunk volt, gyakran beszélünk, főleg azóta, mióta benne van a Formula–1-ben. Mindig is beszélni fogunk, nyilván amikor a csapatában voltam, és amikor az F1-be jöttem, majd kevesebb volt a kapcsolatom a Formula–2-vel. Mióta visszatért ide, azóta utaztunk is együtt Totóval. Erről van szó” – magyarázta Hamilton.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: