DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Verstappent feltüzelte a Perez körüli év eleji felhajtás

Az első néhány futam után sokan arról beszéltek, hogy a mexikói érdemi ellenfél lehet a hollandnak, akit azonban ez csak még jobban motivált.

Nem indult rosszul Sergio Perez számára a 2023-as Formula-1-es évad, hiszen négy fordulót követően 2-2-re álltak a győzelmek tekintetében a csapattárs Max Verstappennel, ráadásul az addigi egyetlen sprintet is ő húzta be – jóllehet, a melbourne-i haloványabb hétvégéje után így is a címvédő vezette a világbajnoki összetettet.

f1-perez-verstappen-redbull-baku-2



Ekkor még arról is sok szó esett, hogy Perez esetleg méltó kihívója lehet idén Verstappennek, ráadásul a bakui dupla diadala csak erősítette a rá aggatott „utcai pályák királya” jelző. A Red Bull-os kollégája körüli felhajtás azonban csak még jobban feltüzelte Verstappent – minderről a Viaplaynek nyilatkozott az immár háromszoros világbajnok pilóta:

„Ez csak még jobban motivált arra, hogy megmutassam, hogy nem ez a helyzet. Valójában ez egy rossz motiváció más emberek számára, de nálam nincs arról szó, hogy ez megrémisztene. Bizonyos médiumok, például a mexikói vagy a spanyol nyelvű sajtótermékek természetesen felfújják ezt. Meg persze az emberek amúgy is bíznak egy világbajnoki csatában.”

f1-perez-verstappen-redbull-baku-1

Kétségtelen, hogy az Azerbajdzsáni Nagydíjat követően Perez egyetlen győzelmet sem szerzett, sőt a gyenge időmérői és időről időre előforduló hibái miatt a dobogóra is csak elvétve tudott felállni, miközben Verstappen a hátralévő 18 futamból csak egyet nem tudott megnyerni. A holland azt is tudta, hogy a neki kedvező helyszínek csak az évad későbbi részeiben jönnek:

„Azt is tudtam, hogy a szezon elején nincsenek igazán olyan pályák, amelyek tökéletesen fekszenek nekem. Ezek a pályák csak az év későbbi részében következnek, a gyors pályák gyors kanyarokkal. Egyáltalán nem aggódtam akkoriban. Ez csak azon múlt, hogy kicsit jobban összerakjuk a dolgainkat. Végül elég sikeresek is voltunk Baku után” – jegyezte meg Verstappen, aki arról is beszélt nemrég, hogy nem hiányoznak neki a szoros csaták, amilyeneket 2021-ben élt át Lewis Hamiltonnal harcolva a vb-címért.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: