DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Sajtó: Sainz nem elégedett a Ferrari F1-es ajánlatával

Miközben a sajtó arról ír, hogy Leclerc egy gigaszerződést írt alá a Ferrarival, csapattársa nincs megelégedve az olaszok által elé rakott számokkal.

Az olasz La Gazzetta dello Sport információi szerint hatalmas szerződést írhat alá a Ferrarival Charles Leclerc: az olasz lap úgy tudja, hogy a pilóta 2029-ig (az akkori szezon végéig) kötelezheti el magát a Scuderiához, és jelentős fizetésemelést is kaphat, az utolsó évében már az 50 millió dolláros díjazást karcolhatja az összeg.

Ezt egyelőre érdemes azért óvatosan kezelni, hiszen olasz lapértesülésről van szó, mindenesetre a Gazzetta azt is tudni véli, hogy az ötéves hosszabbítást három év után felül lehet vizsgálni, ha nem elég versenyképes a technika, akkor aktiválni lehet egy kilépési záradékot.



Eközben Carlos Sainznak is új szerződést kínált a Scuderia Luigi Perna szerint, ám a spanyol elé már jóval szerényebb javaslattal álltak Frederic Vasseurék, így egyelőre megrekedtek a tárgyalások.

A Ferrari idei egyetlen győzelmét szerző spanyol versenyző egy legalább két évre szóló kontraktust szeretne kiharcolni magának, azonban Perna szerint a Ferrari nyitva akar hagyni magának egy lehetőséget 2026-ra, amikor is az új szabályok érkezésével egy új pilóta érkezhetne Leclerc mellé. Aki az olasz újságíró szerint Lando Norris lehet, így helyet cserélhetne a két korábbi csapattárs.

Mint írta: „Ennél fogva a McLaren lehet az a csapat, ahová Sainz mehetne, de persze akár a Red Bullnál is lehet üresedés, ha Sergio Pereznek nem lesz maradása.”

Persze ettől függetlenül a Ferrari fő célja jövőre az lesz, hogy felzárkózzanak a Red Bullra. Frederic Vasseur első ferraris évét sok szakértő pozitívként értékelte, azonban a francia szakember nem szeretné, ha csapata elbízná magát 2024 elején.

Érdemes persze ezeket az értesüléseket fenntartásokkal kezelni, hiszen az olasz sajtó nem mindig megbízható, mi mindenesetre beszámoltunk róla, hogy akár még ez is előfordulhat.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: