DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Gigaszerződést írhat alá a Ferrarinál Leclerc

2029-ig kötelezné el magát a Scuderiához, és hatalmas összeget keresne: olasz lapértesülés szerint közel áll egy gigantikus hosszabbításhoz Charles Leclerc.

Az olasz La Gazzetta dello Sport információi szerint hatalmas szerződést írhat alá a Ferrarival Charles Leclerc: az olasz lap úgy tudja, hogy a pilóta 2029-ig (az akkori szezon végéig) kötelezheti el magát a Scuderiához, és jelentős fizetésemelést is kaphat, az utolsó évében már az 50 millió dolláros díjazást karcolhatja az összeg.

Ezt egyelőre érdemes azért óvatosan kezelni, hiszen olasz lapértesülésről van szó, mindenesetre a Gazzetta azt is tudni véli, hogy az ötéves hosszabbítást három év után felül lehet vizsgálni, ha nem elég versenyképes a technika, akkor aktiválni lehet egy kilépési záradékot.

906ac057-1eb5-4a47-a7de-2cecc5e984df



Ezzel a megállapodással Leclerc szerződése lehetne a leghosszabb aktív kontraktus (jelenleg Max Verstappené az, mivel 2028 végén jár le a Red Bull-lal), a fizetése pedig Max Verstappen és Lewis Hamilton magasságába érne.

Leclerc egyébként 2019-ben írt alá egy ötéves szerződést a Ferrarival, ami már akkor is hosszú elkötelezettséget jelentett, ez jár majd le 2024 végén, vagyis ezért aktuális most a hosszabbítás. Az idény korábbi szakaszában felerősödtek azok a pletykák, hogy távozna Maranellóból, és akár a Mercedesnél is szóba jöhet a leigazolása, de ebből végül nem lett semmi, az elmúlt hónapokban pedig egyértelműen a Ferrari mellett tett hitet: úgy utalt a Scuderiára, mint a családjára, amely többet jelent neki egy egyszerű versenycsapatnál.

John Elkann, a Ferrari elnöke egyébként éppen a napokban beszélt arról, hogy Leclerc (és Carlos Sainz is) maradni fog az alakulatnál.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: