DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Stella egy született vezető” – Zak Brown

A Ferrari egykori versenymérnökének, Andrea Stellának a szerepét emelte ki Lando Norris és a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown is a csapat 2023-as feltámadásában.

Andrea Stella 2015-ben csatlakozott a McLarenhez, ahol kezdetben a versenymérnökök vezetője volt, majd később lett a wokingiak teljesítményért felelős mérnöke, mígnem 2022. december 13-án bejelentették, hogy az olasz szakember lesz a csapatfőnök a 2023-as szezontól kezdve, átvéve a Sauberhez távozó Andreas Seidl helyét.



Siralmasan kezdte az idei szezont a wokingi istálló, azonban Ausztriába megérkeztek a csapat első komolyabb fejlesztései, onnantól kezdve pedig szárnyaltak: pole-pozíciókért és futamgyőzelmekért is harcban voltak olykor, a szezon második felében a dobogó gyakori vendégei voltak és Oscar Piastri még a katari sprintet is megnyerte.

Andrea Stella a kulcs

A csapat vezérpilótája, Lando Norris is Andrea Stella szerepét emelte ki a sikerek után: „Fantasztikus munkát végzett. Nagyon-nagyon-nagyon örülök, hogy ő a csapatfőnökünk. Mindenre fel van készülve és rutinos, nagyon hálás vagyok érte. Korábban adtam már egy interjút, ahol köszönetet mondtam neki, de persze nem minden az ő érdeme. Rengeteg ember dolgozik azért, hogy jobbá váljunk, és valljuk be, ők végezték a munka oroszlánrészét” – idézi Norrist az F1i.

„Andrea csak a vezetője az egész csapatnak. Ő a darab producere, a többiek pedig a szereplők” – tette hozzá a még mindig első F1-es futamgyőzelmére ácsingózó Norris.

Brown is kiemelte Stellát

A brithez hasonlóan Zak Brown is kiemelte Andrea Stella személyét a sikeres 2023-as szezon után, melyet a negyedik pozícióban zárt a McLaren.

„Andrea fantasztikus munkát végzett 2023-ban, egy született vezető. Nagyszerűen kommunikál, erőt ad a dolgozóknak, meghallgat mindenkit és irányt mutat. Egyszerűen nem tudnék elég pozitív jelzőt felsorolni róla.”

„Szokták mondani, hogy a puding próbája az evés. Csak nézzék meg, hogy mit vett át 2022 végén, és abból hová jutottunk az ő keze alatt. A kilencedik legjobb autó volt akkor a miénk, a 2023-as szezon végére már a harmadik leggyorsabbak voltunk. Ez Andrea és természetesen mindenki más érdeme a csapatban. Az egész csapatmunka és üdítő volt látni az idei munkánkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: