DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Wolff: 2026-ig nem nagyon lehet elkapni a Red Bullt

Toto Wolff szerint nyilvánvaló, hogy a jelenlegi szabályrendszerben eléggé valószínűtlen, hogy bárki is le tudná győzni a Red Bull csapatát.

Már az előző szezon második fele is azt engedte sejtetni, hogy 2023 a Red Bull éve lehet, de arra talán senki sem számított, hogy az idei 22 versenyből 21-et is az energiaitalosok fognak megnyerni.

Wolff tiszteli a Red Bullt

A Red Bull a Mercedest taszította le a tavalyi szezonban a trónról, az Ezüst Nyilak csapatfőnöke pedig úgy gondolja, hogy a 2026-os szabályváltozásokig nem lát sok esélyt arra, hogy valamelyik csapat legyőzze Christian Horneréket.



„A Red Bull egy határozott előnnyel kezdett 2022-ben, az új szabályok érkezésével, idén pedig képes volt fenntartani ezt a különbséget. Ugyanakkor nagy tisztelettel kell róluk beszélnünk, hiszen mérnöki és versenyzői szempontból is fantasztikus munkát végeztek” – idézi Toto Wolffot a Racing News 365.

A McLaren adhat reményt

„Teljesen egyértelmű, hogy a jelenlegi szabályrendszerben majdhogynem lehetetlen lesz legyőzni őket” – tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke, aki azért kapaszkodik minden reménysugárba. Az F1 vezérigazgatójához, Stefano Domenicalihoz hasonlóan ő is a McLaren idei feltámadását hozta fel példának.

„Ugyanakkor láthattuk, hogy a McLaren tudott olyan fejlesztést hozni, amivel hirtelen egy másodpercet találtak körönként, de az AlphaTauri is felerősödött a szezon végén, az Aston Martin pedig a télen fejlődött óriásit.”

„Megvan tehát a lehetőség arra, hogy drámai módon sokat hozzon a konyhára egy-egy fejlesztés, de én úgy gondolom, hogy a mi autónk sohasem lesz elég jó ahhoz, hogy a bajnoki címért szálljunk vele harcba” – mondta Wolff, aki már korábban beszélt róla, hogy alaposan átalakul a Mercedes 2024-re.

„Még tavasszal meghoztuk a döntést, hogy vissza kell ülnünk a tervezőasztal mögé, és valami merőben újat kell kitalálnunk a következő szezonra. A Mount Everest áll előttünk...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: