DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Jövőre szorosabb lesz a verseny” – Domenicali

Stefano Domenicali, a Formula-1 vezérigazgatója arra számít, hogy a következő szezonban a riválisok közelebb kerülnek versenytempóban a Red Bullhoz.

Páratlan szezont produkált a Red Bull csapata, miután a 2023-ban megrendezett 22 versenyből 21-et az energiaitalosok nyertek meg, egyedül a Szingapúri Nagydíjon nem tudta győzelemre vezetni az RB19-et sem Verstappen, sem Perez.

Vasárnap volt legyőzhetetlen a Red Bull

Max Verstappen rekordmennyiségű ponttal szerezte meg zsinórban harmadik világbajnoki címét, Sergio Perez a csapat első 1-2-jét szállította az egyéni bajnokságban és természetesen a konstruktőri pontversenyt is toronymagasan nyerték Christian Hornerék.



„Gratulálok Maxnak” – kezdte a Skynak adott interjúját Stefano Domenicali. „Idén elképesztően éretten versenyzett és nagyon komoly rekordokat tett le az asztalra.”

Amellett, hogy a Red Bull vasárnaponként érinthetetlen volt, az időmérőkön azért általában csak szoros csatában tudták megszerezni a pole-pozíciót, ráadásul nyolc alkalommal legyőzőre is találtak szombatonként, de a versenytempójukkal nem tudtak mit kezdeni a többiek.

„Az időmérőkön szorosabb a mezőny, Abu Dhabiban is a 20 autót még egy másodperc sem választotta el. A versenytempó már persze másik dolog. Szerintem jövőre nagyot fog változni ez a dolog, sokan közelíthetnek majd a Red Bullra.”

A költségsapka is működik

Bár Lewis Hamilton pesszimista azt illetően, hogy utol lehet-e érni 2024-ben a Red Bullt, hiszen a költségeket illetően meg van kötve a kezük, de Domenicali McLaren példáját hozta fel azt illetően, hogy mennyit lehet fejlődni egyetlen szezonon belül is akár.

„Mindazoknak üzenném, akik szerint a költségvetési limit miatt nem lehet majd megfelelő ütemben fejleszteni az autókat, hogy nézzék meg a McLarent. Bebizonyították, hogy nincs igazuk a kétkedőknek. Szerintem éppen emiatt is lehet sokkal szorosabb a csata az élen a következő szezonban.”

„Minden csapat szeretné megmutatni, hogy milyen mérnöki megoldásokra képes és hová tudnak eljutni ezáltal. Szeretnénk egy olyan F1-et létrehozni, ahol a már meglévő rajongók megtartják a hitüket a sportban, de újakat is be tudunk vonzani, mert tetszik nekik az, amit látnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: