DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Örömmel beszél az Andrettivel” az Alpine

Ha jöhet az F1-be az Andretti és a GM, akkor örömmel beszél velük a motorszállítói szerződésről az Alpine vezetősége: részükről ennek nincs akadálya.

Ugyan a korábbi motorszállítói előszerződés érvényét veszítette, de az Alpine nem zárkózik el attól, hogy továbbra is kiszolgálja az F1-be megérkezni kívánó Andrettit, amennyiben a sportág vezetése elfogadja a 11. csapatot.

Az FIA már hónapok óta megadta a zöld jelzést, de Stefano Domenicaliék a jelek szerint próbálják a lehető legtovább húzni és valahogy kibújni a feladat alól – bár közben a General Motors bejelentései (2028-tól motorszállítóként érkeznének az F1-be, de csak és kizárólag az Andrettivel, stb.) elég nehéz helyzetbe hozták a sportág vezetését, amely teljesen egyértelműen a kibúvót keresi az amerikaiak befogadása alól.

f1-andretti-michael



Bruno Famin, az Alpine csapavezetője szerint viszont a franciák minden további nélkül tárgyalnak az Andrettivel a 2025-ös vagy 2026-os beszállás esetén aláírandó motorszállítói szerződésről.

„Beszélünk az Andrettivel és a General Motorsszal, méghozzá örömmel beszélünk velük. Ha jöhetnek, mi örömmel folytatjuk ezeket a megbeszéléseket, bár most egy kicsit félretettük a dolgot, de ez nem miattunk van” – idézi Famin szavait a Racingnews365.com.

„A procedúra sokkal tovább tart, mint ahogy azt vártuk. Először az FIA oldaláról történt így, sokkal több időbe került a döntésük, mint amiről eleinte beszéltek. Most az F1 oldalán pattog a labda. Ha jöhet az Andretti, mi örömmel egyeztetünk velük. Legutóbb mondtam, hogy volt egy előszerződésünk, ami már lejárt, így igazából most nincs semmilyen jogi kötelezettség közöttünk, de örömmel beszélünk arról, hogy mit tudunk közösen összehozni.” 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: