DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Russell tudja, hogy sokszor cserbenhagyta a csapatot

Idei mindössze második F1-es dobogóját szerezte George Russell, de ez kulcsfontosságú volt, hiszen ennek köszönhetően lett második idén a Mercedes.

George Russell szezonja mindössze második dobogóját szerezte az idényzárón, de ez kulcsfontosságú volt, hiszen ennek köszönhetően biztosította be a Mercedes számára a konstruktőri 2. helyet. A leintést követően a brit versenyző így nyilatkozott:

russell-abu-3



„Nagyon sokat jelent ez számunkra, nagyon sok ember dolgozott kőkeményen Brackley-ben és Brixworth-ben, hogy ez sikerüljön. Ez egy kihívásokkal teli szezon volt, mely során többször cserben hagytam a csapatot, szóval jó volt ehhez az eredményhez hozzájárulni” – mondta Russell, aki nagyon izgalmas helyzetbe került a leintés előtti körökben:

„Szoros volt Checóval a végén, azt gondoltam, hogy Charles fel fog tartani, de le a kalappal előtte, tiszta maradt a verseny. Amikor a második szett keményen kijöttem a bokszból, Checo megérkezett a semmiből. Nem tudom, hogyan de nagy tempót diktáltak, nagyon feszült volt a vége, az abroncsok teljesítménye gyorsan zuhant” – fejtette ki a Mercedes versenyzője.

russell-abu

„Nagyon örülök, hogy a csapat számára biztosítottam a második helyet, és biztos vagyok benne, hogy a csapat ma este megiszik pár pohárral” – folytatta Russell, aki arra is kitért, hogy az elmúlt napokban egészségi problémákkal küzdött: „Körönként többször köhögtem, szóval elég rosszul éreztem magam verseny közben, ami valószínűleg nem segített a dolgokon, de hatalmas megkönnyebbülés, hogy behoztam az autót a 3. helyre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: