DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen küszködött az időmérő előtt

A kvalifikáción aztán minden összeállt, így a pole-ból vághat neki az F1-es Abu Dhabi Nagydíjnak. A versenytempót illetően a sötétben tapogatózik, de bizakodó.

Max Verstappen pole-pozícióját hozta a Formula-1-es évadzáró Abu Dhabi Nagydíj kvalifikációja: a világbajnok 12. alkalommal szerezte meg a rajtelsőséget 2023-ban, karrierje során pedig ez már a 32 időmérős sikere volt, amellyel utolérte a vonatkozó örökranglistán Nigel Mansellt.

Pedig mint azt maga a holland elmondta az interjúkat készítő Jolyon Palmernek, az időmérő előtt még egyáltalán nem úgy viselkedett alatta a Red Bull, ahogy azt szerette volna:

f1-verstappen-redbull-abudhabi



„Igen, nagyon furcsa ez” – mondta Verstappen a magabiztos időmérős elsőségről. „Eddig az egész hétvége kicsit szenvedős volt, szóval egyértelműen javítottunk az autón az időmérőre, és már az első körtől kezdve úgy érződött, hogy jobban egyben van és egyértelműen jobban tudtuk nyomni neki. Természetesen nagyon örülök, hogy a pole-pozícióban állhatok.”

„Itt a gumik révén az apró megcsúszások is sok időbe kerülhetnek, és velünk is pontosan ez történt a szabadedzéseken” – magyarázta a háromszoros világbajnok a korábbi problémák kapcsán. „De aztán a kvalifikáción mindig kicsit jobban összeállt.”

Arra a kérdésre, hogy érzelmes lesz-e számára, hogy vasárnap teljesíti majd az utolsó futamát az RB19-es volánjánál, amellyel harmadik vb-címét szerezte és rekordok sokaságát döntötte meg, és egyáltalán milyen esélyekre számít, így reflektált Verstappen:

„Meglátjuk. Ötletem sincs, mennyire leszünk jók a versenyen, általában elég erősek vagyunk. De igen, rendkívül különleges szezon volt ez, nagyon élveztük, és persze rendkívül büszkék vagyunk arra, amit eddig idén elértünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: