DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Piastri belehibázott az utolsó körébe

Nem volt tökéletes az utolsó köre, de így is harmadik lett a 2023-as F1-es szezon utolsó időmérőjén Oscar Piastri – akinek fogalma sincs, mi vár rá holnap.

Oscar Piastri a harmadik helyen zárta az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzését, de teljesen még nem nyugodhat meg, ugyanis Pierre Gasly feltartása miatt vizsgálják a stewardok, s az esetet visszanézve van miért aggódnia… A McLaren versenyzőjének magyar idő szerint 17 órakor van jelenése a sportfelügyelőknél.

piastri-abu-1



A leintést követően a fiatal ausztrál kiemelte, hogy nem volt tökéletes az utolsó köre: „Nehéz időmérő volt, rendkívül szoros az egész hétvége, kissé zűrös. A tempó megvolt, csak sok volt a hiba, az utolsó körbe belehibáztam, de elképesztő utolsó kanyar kellett volna, hogy az élre kerüljek.”

Azt követően, hogy a Las Vegas-i Nagydíj időmérőjét az utolsóelőtti helyen zárta, Piastri örömmel nyugtázta az eredményt: „Az autónk nagyon gyors ezen a hétvégén, ez egy örömteli fordulat Vegas után, és örülök, hogy az első háromban vagyunk.”

piastri-abu-2

Amikor arról kérdezték, hogy mire számít versenytávon, Piastri arra utalt vissza, hogy a szabadedzéseken nem igazán sikerült felkészülni a hosszú etapokra: „Fogalmam sincs. Nem tudom! Mindenki számára ugyanaz lesz a helyzet, mert azt hiszem, öt kör volt a legtöbb, amit bárki megtett egyhuzamban, szóval érdekes lesz látni, hogy holnap mi lesz itt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: